• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Scandalul din clubul de noapte care s-a petrecut în acest weekend și care l-a avut în centrul acțiunii pe Mihai Stoica este doar ultimul dintr-o listă destul de lungă în care a fost implicat directorul sportiv de la FCSB.

Se pare că totul a început de la un conflict între Dan Petrache, iubitul Teodorei Stoica, fata oficialului stelist, şi un bărbat aflat la masa alăturată. Totul a escaladat rapid şi a fost nevoie de intervenţia bodyguarzilor, după ce un martor a povestit că în jurul turbulenților s-au spart toate sticlele și bătaia generală ar fi durat în jur de 5 minute.

Becali e hotărât să nu ia nicio măsură împotriva angajatului său, care se afla în timpul liber.

Precedentele scandaluri cu Mihai Stoica în prim-plan:

2005: A lovit un suporter stelist cu pumnul în figură

Cea mai gravă abatere a lui Mihai Stoica s-a consemnat în urmă cu 12 ani, pe când FCSB se numea Steaua. Atunci, oficialul roș-albaștrilor, însoțit de bodyguard, a coborat din loja de pe Ghencea și a lovit cu pumnul în figură un suporter al propriului club, aflat la Tribuna I, pentru că l-a înjurat pe Nicolae Dică.

MM Stoica a povestit episodul în detaliu, în 2010.

2006: Jigniri de nedescris la adresa lui Jean Pădureanu

La un meci pierdut cu 0-1 de Steaua la Bistrița, pe un final de campionat extrem de încins, MM Stoica a avut o ieșire nervoasă, iar Jean Pădureanu, pe atunci președintele Gloriei, a povestit că a încercat să îl îndepărteze de șeful jandarmilor, cel cu care avea un conflict. Drept răspuns, oficialul stelist i-a adresat și lui jigniri josnice.

"Mihai Stoica s-a comportat ca un huligan. N-am mai trăit așa ceva la nivelul ăsta. Stoica îl impingea pe șeful jandarmeriei, voia să-l ia de gât, dar am intervenit cu calm și i-am spus: 'Mihai, du-te în cabină și liniștește-te'. El mi-a spus: 'Să dea Dumnezeu să te văd mort, doar atunci sunt liniștit'“, povestea Pădureanu, în mai 2006.

La același meci, Victoraș Iacob și Mirel Rădoi s-au ales cu tăieturi serioase la mâini, după ce au spart geamurile de la un hidrant, respectiv de la vestiare.

2007: Conflict cu Borcea

Scandalurile nu l-au ocolit pe Mihai Stoica nici atunci când activa la Unirea Urziceni. La un meci cu Dinamo, a fost eliminat din cauza protestelor vehemente și nu s-a potolit nici în timp ce părăsea terenul. Când traversa suprafața de joc, oficialul ialomițenilor a continuat să gesticuleze în direcția lojei în care se aflau Cristian Borcea și ceilalți oameni de atunci din conducerea clubului bucureștean. MM Stoica s-a dus atunci la acea lojă, iar martorii au povestit că Borcea, la acea președinte la Dinamo, i-ar fi stins un trabuc pe frunte.

2011: Scandal la o nuntă în Mediaș

În timpul unei deplasări la un meci al Stelei la Mediaș, autocarul a ajuns la hotelul unde era cazată echipa antrenată pe atunci de israelianul Ronny Levy, iar într-unul dintre saloanele stabilimentului avea loc o nuntă. Nuntașii i-au ironizat pe roș-albaștri, iar cel care s-a enervat și a decis să își facă dreptate singur a fost Mihai Stoica, cel care a sărit la bătaie și l-a lovit pe fratele ginerelui.

2011: Bodyguarzii l-au scăpat de furia adversarilor pe care i-a provocat

În același an, la un meci la Chiajna, contra Concordiei, MM Stoica l-a înjurat pe Costică Dumitru, antrenorul cu portarii de atunci de la formația ilfoveană. După joc, Dumitru și un preparator fizic au încercat să îi ceară socoteală, dar au fost opriți de bodyguarzi din drumul către oficialul stelist.

2013: A ajuns la poliție și la tribunal în Macedonia

Într-o deplasare a Stelei la Skopje, pentru un meci cu Vardar, din turul preliminar al Ligii Campionilor, roș-albaștrii au decis să nu deschidă antrenamentul presei și le-au interzis accesul și ziariștilor din partea trustului care transmitea partida. Jurnaliștii ar fi fost agresați de cei trei agenți de pază care au însoțit-o pe campioana României în deplasarea la Skopje, jurnaliştilor impunându-li-se să părăsească imediat stadionul. De asemenea, ziariștii susțin că oficialul Stelei le-ar fi adresat mai multe injurii, totul culminând cu faptul că la un moment dat acesta i-ar fi smuls din mână telefonul unei reporterițe care filma incidentele, pentru ca apoi să înceapă să șteargă imaginile.

Oficialul stelist a ajuns atunci la poliție și la tribunalul din Skopje și a fost amendat cu 405 euro. Observatorul meciului a notat incidentele și în raport.