• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Pe când o antrena pe Foresta Fălticeni, Marin Barbu a spus că a avut parte în echipa lui de un fotbalist capricios la fel cum este Denis Alibec la FCSB, doar că a reușit să o scoată la capăt cu el și să colaboreze împreună. Antrenorul în vârstă de 59 de ani face referire la Robert Niță.

Marin ”Magiun” Barbu este de părere că Alibec trebuie să răspundă cerințelor tehnicianului sau în caz contrar va avea de pierdut. Tehnicianul de la Juventus București a făcut referire la un caz de fotbalist, pe care l-a antrenat în perioada în care era pe banca Forestei Suceava.

”Dacă te dai un pic la el și îl bagi într-o disciplină spartană o scoți la capăt cu el. Am avut un catâr mai ceva ca Alibec, cu ăsta nu te înțelegeai de nicio culoare. Era greu, Doamne, cu el. E vorba de Robert Niță. Nu te înțelegeai cu el, dacă mâncam pui, de ce nu mâncăm vită și dacă mâncam vită, de ce nu mâncăm pui. La fel era și dacă meargeam cu autocarul, de ce nu mergem cu avionul și dacă mergeam cu avionul, de ce nu mergem cu autocarul.

Îmi aduc aminte că a venit la noi, jucam cu Bistrița, am anunțat primul 11 și a venit la mine să mă întrebe că de ce nu joacă titular. I-am zis că de abia a venit de o jumătate de oră și el vrea să joace? L-am băgat în repreiza a doua, a dat gol, a venit la mine să-mi zică: ”vezi, domnule...”. Și pe Robert Niță dacă ți-l făceai prieten o scoteai la capăt. Iar Robert Niță a dat niște goluri foarte importante la Foresta”, a spus Marin Barbu, invitatul emisiunii Digi Sport Matinal.

Tehnicianul i-a recomandat fotbalistului de la FCSB să se transfere la o echipă din străinătate, dar la care să nu se abată, la fel cum a făcut-o la formațiile românești la care a activat.

”Alibec ar trebui să se ducă în străinătate, la o echipă profesionsită, a mai fost el, dar era copil, nebădăios, acum nimeni nu mai are răbdare cu el. Dacă se schimbă și îi vin mințile la cap, face treabă, dacă nu, face drumul de pomană. Îl mai am pe unul la Juventus cu care trebuie să mă port ca și cu ouăle de paște”, a mai spus Barbu la emisiunea Digi Sport Matinal. 

Robert Niță a fost pe teren și în acel meci memorabil disputat între Dinamo și Foresta Fălticeni. Atunci, sucevenii s-au impus cu 5-4 după ce ”câinii” au condus cu 4-0. Dinamo a deschis scorul prin Tinel Petre, iar până la pauză conduceau cu 3-0, după reuşitele lui Mihalcea şi Tameş. ”Săgeată” a înscris imediat după reluarea jocului, în minutul 47. În minutul 62 însă, Robert Niță a marcat primul gol al Forestei. Au urmat apoi Păcurar şi Botan. Ultimul a făcut dubla cu zece minute înainte de final. Lovitura K.O. i-a aparținut apoi lui Robert Niţă care a învins-o pe Dinamo în minutul 90.

Apoi, pentru Robert Niță a urmat transferul la Rapid București, cu care a câștigat titlul (2002-2003), Cupa (2001-2002) și Supercupa României (2002, 2003).