• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Gigi Becali a schimbat strategia din mers la Steaua. Patronul a adus în această iarnă cu preponderenţă jucători români, convins că aceasta va fi cartea câştigătoare.

"Am făcut o mare greşeală că am renunţat la principiile mele şi am adus jucători străini", recunoştea patronul campioanei în vară, după ce echipa rata calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Mulţumit de tactica din urmă cu 2-3 ani, când bifa calificarea în grupele celei mai importante competiţii inter-cluburi din lume şi reuşea să îi vândă pe sume importante pe Chiricheş, Gardoş, Rusescu sau Bourceanu, Becali a încercat să repete istoria. I-a curtat insistent pe jucătorii de la Astra şi CS U Craiova, însă nu a reuşit să ajungă la un numitor comun cu patronii echipelor.

Totuşi, dintre cei 9 nou-veniţi în lotul echipei în această iarnă, doar doi sunt străini - Bawab şi Momcilovici -, semn că direcţia e clară. Mai mult, toţi cei trecuţi pe lista indezirabililor sunt fotbalişti străini: Alcenat, Guilherme, Tahar, Tade. Lor li se adaugă Breeveld, care a intrat în ultimele şase luni de contract şi nu i se va propune prelungirea.

Interesant este că Reghecampf poate alinia în acest moment un prim "11" competititv 100% românesc. Practic, doar Varela ar fi titular indiscutabil din lotul actual al campioanei.

Cum ar arăta Steaua numai cu fotbalişti români

Niţă - Răpă, Papp, Toşca, Filip - Bourceanu, Pintilii - Adi Popa, Stanciu, Chipciu - Marica