• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Împărțit între Getafe și Steaua, echipe cu care negociază de câteva zile, Ciprian Marica a avut parte de o a treia ofertă surpriză. Fosta sa echipă din Liga 1, Dinamo, încearcă să apeleze la sentimentele atacantului de 30 de ani și să-l redirecționeze spre Ștefan cel Mare.

Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al ”câinilor roșii”, a recunoscut, în direct, în emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, că el a fost cel care i-a transmis oferta lui Dinamo lui Ciprian Marica.

”Cu Ciprian am vorbit înainte de Sărbători. Să vă spun istoricul. Am vorbit înainte de Sărbători. Dorința lui expresă era să evolueze în străinătate. După Sărbători, am văzut că a început să discute cu cei de la Steaua, apoi a plecat în Spania, să discute cu cei de la Getafe. De dimineață, după ora 8, m-a sunat Mister Dinu, să mă întrebe ce se întâmplă cu Getafe. Am luat legătura cu el astăzi, am vorbit cu el, i-am transmis mai departe oferta. Din câte știu eu, are ofertă foarte bună de la Steaua.

El nu mi-a spus absolut nimic ce dorește, i-am zis eu ce putem să-i oferim noi, posibilitățile noastre. El are ofertă foarte bună de la Steaua și, până la urmă, el e singurul care poate să-și decidă viitorul.

Nu pot nici să-l mint pe Ciprian. Atât poate clubul să-i ofere. E o diferență destul de mare între oferta noastră și oferta Stelei. Cu siguranță, sunt alte lucruri pe lângă salariu, dar are o ofertă destul de tentantă.

Din punctul meu de vedere, mi-aș dori pentru el să rămână în Spania. Dar acolo e în plin campionat, iar la ceea ce își dorește el, eu cred că are nevoie mai întâi de o pregătire foarte bună de iarnă, mai ales că vine după o perioadă de inactivitate. De aceea, o echipă din România se mulează perfect pe ceea ce-și dorește el. Din păcate, el nu e foarte încântat de revenirea în România, dar asta are nevoie el în acest moment. O pregătire de iarnă cu o echipă din România”, a declarat Dănciulescu, care recunoaște, însă, că oferta Stelei e greu de concurat:

”Are o ofertă nu bună, foarte bună de la Steaua”.

”Îl văd băiat deștept, să aleagă ce e mai bine. Dacă e Dinamo, să aleagă Dinamo”

Intrat în direct, prin telefon, patronul Stelei, Gigi Becali, s-a arătat surprins de informația că Dinamo ar fi intrat pe fir.

”Nu cred... N-are ce să caute acolo. El vrea să joace în Liga Campionilor. E posibil să se ducă la Dinamo, dar nu cred... Să nu se supere Stanciu, pardon, Danciu, eu zic că la Steaua primești mingi multe ca să fii acolo, să marchezi goluri. Dar nu poate să se compare Dinamo cu Steaua ca valoare, ca mingi aduse în fața porții. El vrea să dea goluri. Și plus de asta, nu are șanse la campionat, ca să poată să joace în Liga Campionilor.

La națională ajungi doar dacă joci la o echipă de valoare, la care să marchezi goluri. Dacă joci la o echipă mică, poți să fii cel mai bun, dacă nu primești mingi, degeaba. Dacă joci numai pe contraatac, ce poți să faci, ca atacant? De unde să dai goluri. Eu îl văd pe Marica băiat deștept, cred că o să alegă soluția cea mai bună. Dacă e la Dinamo, să aleagă Dinamo”, a spus Becali.

Conform Prosport, cifrele ofertei de la Dinamo sunt sub cele ale Stelei. ”Câinii roșii” îi oferă un salariu lunar de 7.000 de euro, plus prime de joc care pot urca suma până la 10.000 de euro pe lună, un bonus de 20.000 de euro pentru locul 1, 15.000 de euro pentru locul 2 sau 10.000 pentru locul 3.

La Steaua, Becali i-a oferit un salariu de 300.000 de euro pe sezon, plus prime și bonusuri. Getafe, cealaltă echipă la care ar putea ajunge vârful de 30 de ani, îi oferă 400.000 de euro.

Ultimul salariu al lui Ciprian Marica a fost de un milion de euro pe sezon, la Konyaspor.

Varianta Marica la Dinamo nu este chiar surprinzătoare. Un alt simbol al echipei din Ștefan cel Mare, Ionuț Lupescu, îl sfătuia pe Ciprian Marica să aleagă Dinamo dacă vrea să ajungă înapoi la echipa națională.

„Eu cred că pentru el ar fi chiar foarte bine să vină în România având în vedere că nu a jucat de 4-5 luni sau chiar și mai mult. Important este să se ducă la un club unde va fi înțeles, va fi ajutat. Nu știu acum dacă Steaua este cel mai potrivit club pentru el. Sunt sigur că Mircea Rednic va ști să-l pregătească așa cum trebuie astfel încât să fie folositor și pentru Dinamo și pentru echipa națională", a declarat Lupescu.