• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ciprian Marica consideră că Steaua a dat lovitura prin transferul lui Denis Alibec. Steaua a reușit să-l achiziționeze pe atacantul de 25 de ani pentru suma de 2 milioane de euro. Golgheterul giurgiuvenilor din sezonul trecut se va alătura lotului condus de Laurențiu Reghecampf în iarnă.

Fost atacant al Stelei, Marica spune că Alibec poate fi jucătorul pe care îl căutau roș-albaștrii și care va putea marca peste 15 goluri pe sezon. În prezent, compartimentul ofensiv este cel mai deficitar la Steaua. Golubovic nu a reușit să înscrie până în acest moment, Tudorie a marcat un singur gol, iar Dennis Man a jucat foarte puțin și i-au lipsit realizările.

”Este posibil ca Alibec să fie atacantul pe care-l căuta Steaua. Este un atacant care-și creează singur ocazii și marchează destul de des”, a declarat Ciprian Marica, la Fotbal Club.

16 goluri a marcat Alibec pentru Astra în sezonul precedent de Liga 1.

Totuși, Marica îl avertizează pe atacantul Astrei și-i transmite acestuia că la Steaua totul este mult mai riguros decât la campioana en-titre.

”Cred că-i va fi destul de greu totuși, pentru că la Steaua este o altă rigurozitate. Nu știu dacă Alibec se va acomoda la ritmul de la Steaua, pentru că la Astra era mai lejer”, a mai spus Marica.

Ciprian Marica consideră însă că Laurențiu Reghecampf ar trebui să-i acorde un tratament mai special lui Denis Alibec.

”Cred că cei de la Steaua trebuie să facă tot ce le stă în putință ca Alibec să funcționeze. Dacă eu dau randament așa cum sunt eu, dacă eu sunt motor diesel, nu poți tu să vii să-mi pui benzină acum. Dacă vrei să scoți maximum de la el, trebuie să te mai pliezi și tu pe jucător.

Afară se fac antrenamente individuale pentru fiecare compartiment, ceea ce la noi nu se face, ar fi o temă de discutat asta. Trebuie să existe o comunicare între jucător și antrenor”, a mai spus fostul atacant al Stelei.

Prezent în studioul emisiunii Fotbal Club, Helmuth Duckadam a povestit cum erau tratați jucătorii pe vremea lui Emerich Ienei și susține că antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu Steaua trata fiecare jucător în funcție de calitățile pe care le avea.

”Majearu nu alerga ca Bălan, nici Alibec nu o să alerge ca Adi Popa. Ienei spunea așa: 'Băieți, după cum simțiți, așa alergați'. Bălan mânca deja felul doi, când ajungeam noi”, a declarat și Duckadam.

Deși nu a renunțat încă la fotbal și nici la echipa națională, urmând ca în perioada următoare să semneze un contract în prima ligă din Spania, Marica consideră că Denis Alibec ar trebui să fie atacantul echipei naționale.

”Mie îmi place Alibec, mi-ar plăcea să îl văd mai mult la echipa națională. Așa cum spuneam, e un jucător atipic, are nevoie să fie pus în valoare. Jocul Astrei e făcut pentru Alibec. Are rupere de ritm și are nevoie de pase.

E mult spus că el creează faze, el inventează faze și ocazii. Alibec mai dispare câteodată din joc și, gesticulând mereu cu mâinile, e clar că nu face bine și poate lucrul ăsta ar trebui să-l corecteze”, consideră Marica.