• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 22:13 Viorel Tănase a confirmat la Digi Sport Special că va fi, în acte, noul antrenor al FCSB.

"Mi-am dat acordul, am vorbit cu Nicolae. Am fost puţin surprins, dar e o propunere tentantă. Mi-am oferit tot sprijinul, pentru că ştiu situaţia. Cred foarte mult în calităţile lui Nicolae.

Nu am discutat prea multe, mâine vom discuta ce se vrea de la mine. Nu mă aşteptam, în ultimii ani am antrenat la liga a treia. Dar dacă Nicolae mi-a cerut ajutorul, plec la luptă cu încredere, am entuziasmul ăla de a lucra

Are o istorie în spate ca jucător al Stelei, ca antrenor a început foarte devreme şi cu rezultate. A reuşit să promoveze încă din primul an la Piteşti. E un tip pasionat, orice detaliu e foarte important pentru el şi cred că asta îl va duce către succes

Am avut oportunitatea de a ajunge la Steaua ca jucător, după ce am stat un an la Dinamo. Am avut un an bun şi am avut discuţii de a ajunge în Ghencea. Nu ştiu de ce nu s-a finalizat, a ajuns Militaru, iar eu am ajuns la Oţelul Galaţi", a spus fostul mijlocaş al Oţelului, la Digi Sport Special.

Tănase a jucat în carieră la Otețul, Dinamo, Maccaby Netanya și FC Argeș, unde a fost și coleg cu Nicolae Dică, în stagiunea 2003-2004. A jucat un meci în tricoul echipei naționale a României, într-un amical câștigat cu 2-1 în fața Coreei de Sud, în 1994. Din 2007 de când s-a retras din activitate, a antrenat la Oțelul, Dunărea Galați, Farul, SC Bacău, Metalosport Galați și Cetate Deva.

UPDATE 21:45 Nu Marius Baciu este alesul FCSB, aşa cum a precizat Gigi Becali în această seară. Patronul roş-albaştrilor a intervenit ulterior şi a dezvăluit că de fapt Viorel Tănase, fost mijlocaş la Oţelul, va ocupa în acte funcţia de antrenor al FCSB. Acesta a fost coechipier cu Dică la FC Argeş, iar fostul număr "10" din Ghencea are încredere că între ei va fi o colaborare excelentă.

"Îl ştiu de mulţi ani, am fost colegi la FC Argeş, are experienţă, a fost antrenor principal la alte echipe, a fost omul la care eu m-am gândit. Au fost mai mulţi pe care i-am avut în vedere. Cred că mă poate ajuta foarte mult. Din discuţiile cu el m-am convins că e omul potrivit pentru mine. Mi-am dorit să fie cineva care să mă ajute cu adevărat, la Steaua ai nevoie de oameni puternici, capabili în staff", a explicat Dică, la Digi Sport Special. 

Ştirea iniţială

Marius Baciu ar putea fi în scurt timp, în acte, noul antrenor al FCSB. Dică nu deţine licenţa Pro, astfel că e nevoie de un tehnician care beneficiază de acest act care să stea pe bancă.

Fostul fotbalist, în vârstă de 37 de ani, spera să primească o derogare pentru licența Pro, ca să fie antrenor cu acte în regulă. Acest lucru nu se va întâmpla, dar Dică va putea lua loc pe bancă, având Licenţa A. Chiar şi aşa, regulamentul spune că e nevoie de un antrenor cu licenţa Pro în acte, astfel că Becali pare tentat să meargă pe varianta Marius Baciu, fost fundaş în Ghencea.

"Trebuia să aleagă Dică, acum am primit un mesaj de la Marius Baciu şi cred că o să îl accept. O să îi propun lui Dică, să vedem dacă el e de acord", a spus Becali, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

Uzunea (40 de ani) fusese alesul lui Dică iniţial, însă acesta a declinat oferta. Uzunea lucrase cu Gâlcă la lotul de juniori U15, la Steaua, dar şi în Spania, la Espanyol Barcelona, şi în Arabia Saudită, la Al Taawon. El a fost coleg cu Dică în staff-ul lui Costel Gâlcă, unde a mai lucrat şi Laurenţiu Roşu. Dintre toţi, doar Uzunea l-a însoţit pe Costel la restul formaţiilor la care acesta din urmă a fost angajat ulterior performanţelor obţinute cu Steaua. Gâlcă este, de altfel, singurul antrenor care a reușit să câștige tripla în România: campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii.