• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 19:13 Marius Şumudică a fost suspendat şase luni  de către Comisia de Disciplină a FRF. Tehnicianul a fost găsit vinovat în speţa pentru care a fost judecat: a pariat pe mai multe partide din campionatul intern. Suspendarea se referă strict la perioada competiţională, fără a se ţine cont de pauzele inter-sezoane.

E corectă suspendarea lui Şumudică pe o perioadă de 6 luni?

  • Da
  • Nu, ar fi meritat mai mult
  • Nu, corect era să nu îl suspende
  • Nu, trebuia suspendat o singură lună

Totodată, antrenorul va trebui să plătească 1 miliard de lei vechi amendă. Şumudică este decis să facă recurs la această decizie.

De notat că sunt şanse mari ca antrenorul liderului să termine actualul campionat pe banca echipei. El are mai multe căi de atac (ultima este TAS-ul) şi se estimează că decizia definitivă va veni după terminarea stagiunii.

Suspendarea nu înseamnă doar faptul că tehnicianul nu va putea fi pe banca echipei, ci se referă la toate aspectele meseriei de antrenor, inclusiv participarea la antrenamente.

Decizia este executivă, astfel că Astra nu va avea antrenor, până la recurs.

De notat faptul că, din informaţiile Digi Sport, Comisia a luat în calcul şi o suspendare pentru doar o lună, în conformitate cu regulamentul UEFA. Până la urmă s-a ajuns la varianta cu o suspendare pentru jumătate de an.

Sumudică va putea reveni pe bancă abia în octombrie. La articolul 38 din Regulamentul Disciplinar se precizează că "executarea unei sancţiuni dictată în luni este întreruptă de perioada pauzelor competiţionale dintre tur şi retur sau dintre două ediţii de campionate".


Ştirea iniţială

Comisia de Disciplină a FRF a judecat săptămâna trecută cazul lui Marius Șumudică. Antrenorul Astrei a fost acuzat că ar fi pariat pe mai multe meciuri din Liga 1 şi alte competiţii, iar un verdict în cazul tehnicianului de 44 de ani va fi dat astăzi. digisport.ro vă va ține la curent în timp real cu toate noutățile care apar în acest caz.

Conform Regulamentului Disciplinar de la noi, în cazul în care va fi găsit vinovat, tehnicianul riscă doi ani de suspendare. Potrivit Regulamentului Disciplinar al FRF, articolul 60.5, "fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu: a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani; b) penalitate sportivă de 300.000 de lei".

Tehnicianul Astrei ar fi pariat sume cuprinse între 500 şi 900 de euro pe mai multe partide din campionatul României, Liga Campionilor, Europa League sau meciuri ale echipelor naţionale U17, U19 şi U21 ale României. În urmă cu aproape două săptămâni Marius Șumudică a fost audiat timp de oră de Comisia de Disciplină a FRF.

După verdictul dat de Comisie, dacă Șumudică va fi nemulțumit, va putea face Apel, iar, ulterior, se poate adresa și Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Astfel, foarte probabil o decizie finală vom avea după terminarea campionatului și Astra nu va fi privată de prezența lui Șumudică pe bancă în meciurile din play-off.

"În momentul în care se va da un verdict, vom comenta. Nu mai vreau să vorbesc până nu se dă o hotărâre. Aşa cum am mai spus, indiferent de ceea ce se va întâmpla, îmi voi duce crucea. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Respect comisiile şi voi respecta şi decizia de a mă suspenda, dacă vor considera că sunt vinovat" a declarat acum câteva zile tehnicianul giurgiuvenilor.

Astra a terminat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului. Formația giurgiuveană a remizat, 1-1, în meciul cu Dinamo din ultima etapă.