• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Denis Alibec (26 de ani) a fost schimbat la pauza meciului dintre FCSB și Juventus, scor 4-0, de pe Arena Națională. Nicolae Dică a spus după meci că înlocuirea a avut la bază rațiuni tehnice, dar jucătorul a acuzat probleme la genunchi, astfel că n-a fost reținut în lot pentru meciul cu Lugano. Tehnicianul roș-albaștrilor a lăsat de înțeles că nu pricepe aceste accidentări care se tot repetă la Alibec și că depinde în mare măsură și de el dacă va mai juca sau nu în acest an.

La conferința de presă oficială, dinaintea meciului cu Lugano, din Grupa G a Europa League, Dică a spus că nu știe dacă se va mai baza pe atacantul fără niciun gol în actualul sezon al Ligii 1 în meciurile care au mai rămas.

”Nu știm nici dacă ne vom putea baza pe el în următoarele două jocuri de campionat. Pentru că depinde foarte mult de el, de cât de mult își dorește să joace și cât va putea să joace. Pentru că nu știi dacă în două sau trei zile se va face bine.

Vom vedea în zilele următoare dacă va mai fi apt sau nu”, a mai spus Dică. 

În aceste condiții sunt șanse foarte mari ca meciul cu Juventus să fi fost ultimul al lui Alibec în tricoul FCSB din acest an. 

Cert este că Alibec nu va evolua contra celor de la Lugano, dar rămâne de văzut și ce decizie va lua jucătorul în pauza de iarnă. Se pare că atacantul ia în calcul o despărțire de gruparea vicecampioană, după cum a dezvăluit Constantin Budescu (28 de ani) la finalul meciului de duminică seară.

”Probabil așteaptă sfârșitul ăsta de an și o să vadă încotro o să o ia", a spus atunci Budescu, la Digi Sport.