• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Unul dintre cei patru antrenorii care au fost în acest sezon la ASA Tg Mureş, Vasile Miriuţă, a vorbit în intervenţia de la Digi Sport Matinal, emisiune care e zilnic între 10:00 şi 12:00 pe Digi Sport 1, despre condiţiile ciudate asigurate tehnicienilor de conducerea clubului. Mai exact de Claudiu Maior, cel care are toată puterea la club. "Când le dai nas jucătorilor, ţie îţi ia din personalitate. Dacă mie îmi comenta un jucător pe bancă, a doua zi zbura. Nu spun de Mutu, neapărat, ci la modul general", a afirmat actualul tehnician de la Energie Cottbus.

Dacă Dan Petrescu a plecat de la ASA datorită ofertei excelente venite de la Jiangsu, China, Vasile Miriuţă, Cristiano Bergodi şi Petre Grigoraş au fost schimbaţi la iniţiativa lui Claudiu Maior, reprezentantul primăriei din Tg Mureş şi principalul membru al Consiliului de Administraţie al clubului din Ardeal. "Când conducerea nu-ţi asigură spatele cel puţin câteva luni, nu poţi avea rezultate. Celui care face şi desface la ASA, nu vreau să-i spun numele, l-aţi pomenit voi mai devreme, îi transmit doar atât: te vede Dumnezeu! Eu am avut cu Gabi Mureşan acel conflict la meciul cu St. Etienne, dar a doua zi am lămurit-o între patru ochi. Însă atunci când conducerea vine în faţa jucătorilor şi arată că nu e de partea ta, nu poţi avea rezultate. În cinci-şase luni s-au schimbat trei antrenori. Miriuţă, Bergodi, Grigoraş, chiar niciunul nu este bun?", a mai spus MIriuţă.

Miriuţă este pe locul 17 cu Energie Cottbus în liga a 3-a din Germania, cu 27 de puncte, unul mai mult decât Hansa Rostok, aflată pe primul loc retrogradabil. Energie are însă un meci mai puţin şi poate urca trei poziţii dacă învinge în restanţa cu Chemitzer.

Cum a fost demis Grigoraş

Claudiu Maior a intervenit şi el în Digi Sport Matinal şi a afirmat că "ne-am aşezat la masă cu domnul Grigoraş şi l-am întrebat cum vede dânsul să redresăm situaţia. Împreună am decis să ne despărţim. Credeţi că noi i-am spus lui Mutu să dea indicaţii la meciul cu CFR? Antrenorul trebuia să reacţioneze şi să-i ceară să stea jos sau să tacă. Niciodată, din punctul meu de vedere, un antrenor nu va fi la mâna jucătorilor. Şi v-am auzit vorbind şi despre Bergodi. Ştiţi cum a părăsit ASA? Joi a plecat de la echipă, iar noi aveam sâmbătă meci. Cum aţi ştiut dumneavoastră, la fel am ştiu şi eu! Dar am trecut peste asta pentru că nu sunt adeptul spălării rufelor în public. După meciul cu Botoşaniul va fi adus un alt antrenor. Domnul Mara şi ceilalţi de la club se ocupă deja de asta".