• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

În această vară, Dinamo a avut ghinion la revenirea în Europa, după o pauză de 5 ani: sorții i-au scos-o în față pe Athletic Bilbao în turul 3 preliminar din Europa League și adversarul a fost mult prea tare, dar Vasile Miriuță promite să revitalizeze formația din Șoseaua Ștefan cel Mare și promite un obiectiv măreț: prezența în grupele unei competiții continentale.

Lui Miriuță îi surâde și posibilitatea de a câștiga trofeul Cupei României, pe care îl consideră important și care ar putea să le mai astâmpere fanilor dorința de performanță.

În cadrul emisiunii "Digi Sport Special", antrenorul a răspuns fără să stea pe gânduri la întrebarea: "Când joacă și Dinamo în grupele cupelor europene?":

"Anul viitor, anul viitor. Am înțeles foarte bine, la anul. Sperăm ,dar nu știm de pe azi pe mâine ce facem. Întâi play-off-ul, apoi o clasare cât mai bună. Cupa este și ea un trofeu important", a spus antrenorul lui Dinamo.

În acest moment, după 14 etape, "câinii" sunt pe locul al 6-lea, ultimul de play-off (20 de puncte, la egalitate cu Viitorul, de pe locul 7), Miriuță se arată convins că Dinamo va juca, în sezonul viitor, în grupele unei competiții europene. Pentru acest lucru, alb-roșiii trebuie să rămână între primele șase până la finalul sezonului regulat și să termine play-off-ul pe unul dintre primele 3 locuri, sau să câștige Cupa României (sau să joace cel puțin finala, dacă adversara din ultimul act este deja calificată grație poziției din clasament).

Liga Campionilor este un vis îndepărtat la Dinamo, mai ales că, din acest sezon, România își mai trimite doar campioana în preliminariile UCL, dar Europa League este un obiectiv realizabil, mai ales dacă alb-roșiii vor avea adversari mai accesibili în calificări.