• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 11:50: Preşedintele Concordiei, Cristi Tănase, a confirmat azi că demisia lui Vasile Miriuţă a fost acceptată de conducerea clubului din Chiajna.

"I-am acceptat demisia lui Miriuţă, am găsit soluţia cea mai elegantă, pentru că îl respectăm ca antrenor şi ca om. Trecerea se va face cât de repede se poate conform legii şi nimeni nu poate fi acuzat de rea voinţă.

Asta este acum situaţia, căutăm soluţii şi vom merge mai departe. Nu pot da nume acum, luăm în considerare şi români, şi străini. Din ce ştiu, s-ar putea ca eu şi Miriuţă să stăm pe alte bănci la meciul de mâine", a spus Cristi Tănase, preşedintele Chiajnei, la Pro X.

Dinamo - Concordia Chiajna e miercuri, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1. Fazele VIDEO se văd în timp real pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro.


Circul schimbării antrenorilor de la "naţională", Dinamo şi Concordia încă nu s-a încheiat. După ce Contra a făcut pasul spre echipa naţională, Miriuţă nu a mai reuşit acest lucru la formaţia din Ştefan cel Mare, aşa cum fusese asigurat, iar de antrenor la Concordia încă nu poate fi vorba. Chiar dacă luni dimineaţă primarul Mircea Minea, de la Chiajna, îl asigurase că poate pleca fără probleme, la întâlnirea de după-amiază nu s-a mai prezentat. Iar preşedintele Cristian Tănase nu vrea să-i semneze actele! În aceste condiţii, Miriuţă şi-a dat demisia.

Cum s-au desfăşurat, de fapt, lucrurile. Luni dimineaţă, Miriuţă a ajuns în biroul primarului din Chiajna pentru a-i cere voie să plece la Dinamo. "Du-te, Vasile! Ştiu că este visul tău să ajungi la Dinamo. Nouă nu nu pică bine, dar du-te!", i-ar fi spus Minea. De la Chiajna, Miriuţă s-a dus la biroul lui Ionuţ Negoiţă, cu care s-a înţeles relativ uşor pentru un salariu de 10.000 de euro pe lună. Adică mai puţin decât lua Contra, 12.000, şi aproape dublu faţă de cât avea antrenorul la Concordia. Numai că întors la clubul ilfovean, lui Miriuţă i s-a transmis că nu i se va da drumul de la echipă, mai ales că ar urma tocmai meciul cu Dinamo, echipa pe cărei bancă tehnică se va muta. Preşedintele Cristian Tănase a explicat luni seară de ce nu-l lasă pe Miriuţă să plece imediat de la Chiajna.

Tănase a rămas pe poziţii, chiar şi după ce Miriuţă a propus să renunţe la cei 10.000 de euro pe care îi avea de primit de la Concordia. Cei doi au fost aproape de un conflict în urmă cu două săptămâni, când oficialul ilfovenilor a încercat să-l îndepărteze de la echipă, iar Miriuţă a cerut plata unor despăgubiri.

Pentru că oricum relaţiile dintre cele două părţi nu erau bune, Miriuţă a solicitat o nouă întrevedere cu Minea, stabilită pentru ora 15:30. La care acesta din urmă nu a mai venit. După ce l-au aşteptat două ore şi jumătate degeaba, Tănase şi-a încuiat biroul şi a plecat.

În această dimineaţă, Vasile Miriuţă va merge la sediul Concordiei pentru a-şi înregistra demisia, apoi şi la Tribunalul Ilfov dacă avocatul său va considera că este necesar. Apropiaţii lui Dinamo cred că toată această nebunie ar fi creată deliberat de "aripa Nicolae Badea", una cu influenţe puternice la Chiajna, pentru a-l şicana pe Ionuţ Negoiţă, patronul "câinilor roşii", de la care are de recuperat peste două milioane de euro. Altfel, astăzi, Vasile Miriuţă împlineşte 49 de ani!