• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO FCSB - Astra 1-1. Romario Moise (20 de ani) autorul golului giurgiuvenilor din partida de pe ”Arena Națională”, de sâmbătă seară, are o poveste incredibilă legată de prenumele său, al fratelui, precum și al tatălui său.

Așa cum este ușor de anticipat prenumele lui Moise vine de la fostul celebru jucător brazilian Romario. Tatăl său, impresionat de prestația unuia dintre cei mai buni fotbaliști din lume, mai ales de la Cupa Mondială din 1994, când sud-americanii au câștigat titlul suprem, a decis să-și numească astfel băiatul.

Practic, Moise senior a ținut morțiș să păstreze tradiția familiei, pentru că pe el însuși îl mai cheamă și Beckenbauer. Familia de fotbaliști Moise se completează și cu fratele lui Romario, Antonio Conte, botezat după un alt fost mare fotbalist, european de data aceasta.

Produs 100% al grupării din Giurgiu, ai căror juniori se antrenează la Ploiești, Romario este lăudat de cei din staff-ul Astrei.

”E ploieștean get-beget, produs exlusiv al clubului nostru. Serios, conștiincios, va ajunge departe. Nu sunt 10 fotbaliști ca el în țară pentru vârsta pe care o are!

E respectuos, are bun simț, niciodată nu i-am auzit gura să protesteze în vreun fel la dificultatea antrenamentelor grele”, au spus cei din staff-ul giurgiuvenilor, potrivit sport.ro.

Romario Moise, care a reușit contra roș-albaștrilor primul său gol din Liga 1, se află de patru ani la prima echipă și a reușit să se impună mai repede și datorită regulii U21. 

VIDEO cu golul marcat de Romario Moise