• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

După Astra-FC Botoşani 3-0, Marius Şumudică făcea o declaraţie care avea să fie dată în toate jurnalele de ştiri: "Budescu este regele fotbalului românesc". Budi marcase un gol extrem de important şi făcuse un meci excelent. Iar echipa a intral în play-off datorită celor 8 victorii la rând. De atunci s-au mai jucat alte două partide, dar mijlocaşul a fost slab şi de fiecare dată doar indulgenţa arbitrilor a făcut să nu primească " roşu". Apropiaţi de-ai săi spun că motivul principal pentru care Budescu se poartă aşa este determinat de promisiunea neonorată a Astrei, care nu i-a achitat pe 5 martie suma promisă pentru a refuza Steaua.

Atât la meciul cu CS U Craiova, 0-0, cât şi la cel cu CFR, 2-3, Budescu s-a făcut remarcat mai ales prin proteste. Puţin implicat, nemulţumit, prea des cu mâinile pe sus. În meciul de la Giurgiu, Ovidiu Haţegan s-a gândit, probabil, că Budi ar putea juca în meciul cu Danemarca şi să nu fie el care-l scoate din circuit exact înaintea partidei din preliminariile pentru Mondialul din Rusia. Cam la fel a procedat şi Colţescu vineri seară. "Central" care întâi s-a dat cocoş şi i-a arătat "galben" decarului Astrei. Pe imagini pare mai degrabă gratuit cartonaşul, doar dacă nu cumva Colţescu are un motiv care nu s-a văzut la TV. Apoi, însă, e înjurat la foc automat de jucător fără să mai ia nicio măsură disciplinară.

"Dacă s-ar fi comportat cu mine în acest mod, i-aş fi dat direct cartonaş roşu. Este inadmisibil ca arbitrii să accepte un astfel de comportament. Şi nu înţeleg de ce nu se pot judeca anumite momente ale jocului şi după imaginile video. La Grozavu s-a putut, va ajunge la Comisia de Disciplină pe baza imaginilor. De ce nu ar fi la fel şi la jucători?", avea să spună Ion Crăciunescu în platoul emisiunii Fotbal Club, imediat după meci.

După cum se ştie, după ce şi-a reziliat înţelegerea cu echipa chineză cu care mai avea contract încă doi ani, Steaua a fost foarte aproape să-l convingă pe Budescu să semneze. În primul rând pentru că oferta financiară era excelentă: 200.000 de euro la semnătură, 20.000 pe lună şi încă 100.000 de euro la începutul fiecărui nou an din contractul de 3 ani şi jumătate. Mai mult, Budescu avea şi prime de obiectiv: 150.000 de euro pentru calificarea în grupele Champions League şi 50.000 de euro pentru calificarea în grupele Europa League.

Budescu a preferat să continue la Astra, acolo unde a evoluat şi în prima parte a campionatului, chiar dacă banii sunt mai puţini. 150.000 de euro primă de instalare, iar o parte din aceşti bani ar fi trebuit achitaţi de Astra pe 5 martie. Lucru care nu s-a petrecut!

VIDEO Budescu îl înjură pe Colţescu: