• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vasile Miriuţă este de marţi noul antrenor al lui Dinamo, el urmând a pregăti echipa începând de joi. Interesant e că Mutu a fost foarte aproape să îl aducă în Ştefan cel Mare pe Stefan Effenberg, însă Negoiţă a avut ultimul cuvânt.

Aşa cum Digi Sport te-a anunţat în exclusivitate încă de la finalul săptămânii trecute, când era clar pentru toţi că noul selecţioner va fi Cosmin Contra, directorul general al lui Dinamo s-a gândit la două lovituri de imagine. Concret, Mutu îi voia la cârma echipei fie pe Matthaus, fie pe Effenberg, lucru confirmat a doua zi după ce informaţia a fost prezentată la Digi Sport Special.

"Miriuţă e una dintre opţiuni, da. Am vorbit şi cu domnul Negoiţă mai devreme. Cand va fi totul gata, o să vă anunţăm. Avem şi doi străini pe listă: Matthaus şi Effenberg", spunea la momentul respectiv "Briliantul".

Colegii de la Digi Sport Special au prezentat în această seară o altă informaţie surprinzătoare legată de ce s-a întâmplat în ultimele zile la Dinamo. Deşi în media s-a propagat ideea că fostul lider al naţionalei l-ar fi susţinut pe Claudiu Niculescu în duelul de la distanţă cu Miriuţă pentru banca lui Dinamo, adevărul ar fi fost puţin diferit. Sigur, între cei doi Mutu îl voia pe actualul tehnician de la Voluntari, însă varianta sa numărul unu pentru banca tehnică a "câinilor" era de fapt Stefan Effenberg.

Cei doi ar fi discutat destul de mult despre proiectul Dinamo şi ar fi ajuns şi la o sumă pentru care legenda fotbalului german să vină în Ştefan cel Mare: 13.000 de euro/lună. Călit în Bundesliga, fostul mare mijlocaş al lui Bayern ar fi fost un garant al disciplinei şi organizării, lucruri pe care Mutu le consideră esenţiale pentru gestionarea unui vestiar cu greutate, precum cel al lui Dinamo.

Salariul lui Effenberg era unul pe placul lui Negoiţă, cunoscut pentru "ariciul" avut la buzunar, însă patronul roş-albilor a decis să meargă pe flerul său din două motive. În primul rând, îi promisese lui Miriuţă în două rânduri că îl va aduce în Ştefan cel Mare şi a vrut să se ţină de cuvânt; mai ales că rezultatele obţinute în trecutul recent şi tipologia de antrenor din care face parte fostul tehnician al Chiajnei se potrivesc mănuşă cu lotul "câinilor".

În egală măsură, Negoiţă nu a crezut în Effenberg, un fotbalist uriaş, dar care are experienţă limitată ca antrenor. Practic, singurul său contact cu meseria de tehnician s-a produs în sezonul 2015-2016, când a fost dat afară după doar cinci luni de la Paderborn. Fără îndoială că neamţul de 49 de ani se poate dovedi în viitor un antrenor valoros, însă în acest moment el ar fi trebuit să îşi "facă mâna" la Dinamo. Iar Negoiţă a preferat o certitudine, mai alex că ultima experienţă avută cu un neamţ nu s-a terminat în cel mai fericit mod pentru români: Daum, cu un CV impresionant, a ratat calificarea la turneul final al Mondialului din Rusia.

În ceea ce îl priveşte pe Miriuţă, acesta va intra în pâine abia joi, după confruntarea cu fosta sa echipă. La partida contra Chiajnei, de azi, pe banca lui Dinamo va lua loc Iulian Mihăescu.