• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adrian Mutu, directorul general al lui Dinamo, și-a exprimat în spațiu public, mai exact în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1, simpatiile sale legate de succesorul lui Cosmin Contra, și l-a nominalizat pe Claudiu Niculescu, acum la FC Voluntari.

De altfel, tocmai din acest motiv, în conducerea roș-albilor au existat două propuneri majore, deoarece Ionuț Negoiță l-a dorit pe Vasile Miriuță. Finanțatorul a fost, până la urmă, cel care s-a impus, astfel că Miriuță a semnat contractul cu alb-roșiii, scadent în 2019, marți după amiază.

Mutu a specificat, luni seară, atunci când se aflase că Miriuță este alesul, că nu au fost două tabere la Dinamo, că atât el, cât și Ionuț Negoiță au venit cu propuneri și că s-a ales cea mai bună soluție pentru echipă.

În cadrul conferinței de presă de marți, Mutu a spus că declarația sa legată de Niculescu a fost scoasă din context, dar că a lămurit totul și cu Miriuță.

”Am vorbit cu Miriuță, am lămurit totul legat de acea declarație că l-aș fi preferat pe Niculescu. Mi-a fost scoasă din context. Suntem mai mulți care ne consultăm la Dinamo. Am luat decizia împreună și suntem convinși că este cea mai bună.

Au fost mai mulți antrenori pe listă, dar am considerat că Miriuță este cel mai bun. Fiind un moment, dificil, am decis că avem nevoie de un tehnician experimentat, în comparație cu ceilalți de pe listă”, a spus Mutu.

”Sunt dinamovist de la 6 ani!”

Miriuță a venit la stadion pentru a face cunoștință cu jucătorii, dar va începe activitatea abia joi dimineață. Până atunci, de echipă răspunde Iulian Mihăescu, după ce și Jerry Gane l-a urmat pe Contra.

Intrat în direct prin telefon în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, în urmă cu două zile, Adrian Mutu și-a exprimat preferința în privința viitorului selecționer. ”Briliantul” îl preferă pe Claudiu Niculescu.

”Eu îl prefer pe Claudiu Niculescu, dar nu iau eu decizia. Hotărârea o luăm împreună. Claudiu este un antrenor modern, a câștigat două trofee în acest an. Mie îmi place de el”, susține Mutu.

Miriuță a fost destul de nervos când a aflat de declarația lui Mutu.

După prima etapă a acestui sezon, Miriuță a preluat-o pe Concordia, după ce formaţia din Chiajna l-a demis pe Dan Alexa.

”Nu am ascuns niciodată că sunt dinamovist, chiar dacă am jucat doar 6 luni acolo. Poate nu voi antrena vreodată la Dinamo, nu se ştie, dar tot dinamovist voi rămâne, că aşa am fost de la 6 ani", a declarat Miriuţă, la emisiunea "Fotbal Club", de la Digi Sport.

Până acum, Miriuţă le-a mai antrenat pe Energie Cottbus II, Ceahlăul, CFR Cluj (în două rânduri), Gyor ETO, ASA Tg. Mureş şi Energie. Cottbus.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT