• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fostul fotbalist român Adrian Mutu, astăzi director general la Dinamo, a mărturisit pentru Sky Sport că i-ar plăcea să revină în Italia, scrie site-ul ziaristului Gianluca di Marzio.

"Mi-ar plăcea să revin, ar fi mai greu decât în România", a declarat Mutu, care a jucat la mai multe echipe din Italia, Inter Milano, Hellas Verona, Parma, Juventus Torino, Fiorentina şi Cesena.

Aflat la Londra, la Stamford Bridge, stadionul fostei sale echipe, Chelsea, cu ocazia Wyscout Forum 2016, Mutu a dat de înţeles că i-ar plăcea să antreneze cândva.

"Începutul muncii de director general e important pentru mine, vreau să îmbunătăţesc echipa", a spus fostul internaţional, care a jucat la Dinamo în perioada 1999-2000.

"Fac mai multe lucruri, îmi place, urmez şcoala de antrenori, mă ocup de asta până când voi avea toate diplomele, apoi voi vedea", a afirmat fostul atacant.

Mutu a mărturisit că este suporterul Fiorentinei, la care a jucat între 2006 şi 2011, şi s-a referit la actualul antrenor al grupării viola, Paulo Sousa. "Ţin cu Fiorentina, cred că Sousa este serios. Clubul vrea rezultate, poate că lui Sousa îi lipsesc jucători", a spus fostul atacant. El a adăugat că "Fiorentina nu reuşeşte să ajungă mai sus".

"Cea mai frumoasă amintire este parcursul cu Fiorentina în Europa League", a spus Mutu, referindu-se la semifinala de Cupa UEFA din sezonul 2007-2008.

El a amintit momentul când a fost aproape de un transfer la AS Roma, idee ce nu a fost pe placul antrenorului de atunci al Fiorentinei, Cesare Prandelli. "Aveam deja valizele pregătite, Prandelli nu voia să plec, am făcut alegerea potrivită".

Mutu a comentat şi alegerea neinspirată a olandezului Frank de Boer pe banca tehnică a lui Inter Milano: "Pentru mine, de Boer nu era potrivit pentru fotbalul italian şi nu ar fi trebuit numit".

Fostul atacant nu a uitat de echipa de pe Stamford Bridge: "Ştim ce personaj e Antonio Conte, o transformă pe Chelsea într-o echipă capabilă să câştige Liga Campionilor".

În vârstă acum de 37 de ani, Mutu a jucat de 77 de ori pentru naţionala României, înscriind 35 de goluri, ceea ce face din el golgheterul all time al primei reprezentative, alături de Gheorghe Hagi.