• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Adi Mutu critică atitudinea lui Denis Alibec din meciul cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 0-0, care, schimbat în minutul 61 al partidei, a avut o ieșire nervoasă, a lovit bidoanele cu apă de la banca de rezerve, după care a mers direct la vestiare. Atitudinea atacantului a fost criticată ulterior și de antrenorul celor de la FCSB, Laurențiu Reghecampf, dar și de finanțatorul echipei, Gigi Becali. Tehnicianul i-a stabilit o pedeapsă lejeră și a spus că Alibec rămâne jucătorul său numărul unu.

Mutu îl sfătuiește pe Alibec să-și schimbe atitudinea și compară ieșirile căpitanului celor de la FCSB cu ceea ce făcea el pe vreme când era jucător. ”Briliantul” regretă acum acele gesturi și consideră că jucătorul de 26 de ani ar trebui să fie mai responsabil. Deși a recunoscut că, la rândul lui, a avut multe astfel de ieșiri, Mutu susține că nu ar fi trecut prea ușor peste gestul lui Alibec.

”Este căpitan acum și cred că trebuie să fie mai responsabil. În străinătate nu poți să ai astfel de ieșiri. Dacă erau niște impresari acum și vedeau aceste lucruri? Și eu am avut, dar acum când mă uit și văd lucrurile astea, îmi dau seama câte greșeli am făcut, greșeli pe care le puteam evita, dacă aveam mai multă maturitate.

Eu, ca antrenor, nu aș accepta pentru nimic în lume să facă lucrurile astea, nici dacă l-ar chema 'Diego Alibec'. Eu am făcut-o de mai multe ori decât el și îmi dau seama acum că nu este normal”, a declarat Adrian Mutu la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Directorul sportiv al celor de la Dinamo consideră că Alibec nu ar trebui să aibă un tratament special.

”Cred că Denis nu a înțeles că Reghe voia să-l odihnească pentru meciul următor. Eu îl cunosc pe Denis și cred că era mai mult supărat pe el. Se vede că are caracter de fotbalist. Nu vreau eu să mă bag, dar prea mult lugu-lugu nu e bine, e băiat mare”, a mai spus Mutu.

De aceeași părere cu Mutu este și antrenorul celor de la Voluntari, Claudiu Niculesc, care critică și el gestul atacantului roș-albaștrilor.

”Nu e normal ce a făcut, e un gest urât, dar cred că a făcut asta din cauza frustrări, pentru că nu a făcut un meci bun, dar nu mi se pare ok gestul față de colegi. Dacă voia el să dea mâna cu antrenorul și acesta făcea așa, nu cred că-i convenea”, consideră și Claudiu Niculescu.

Alibec a ajuns la FCSB în această iarnă, achiziționat de la Astra. 2,04 milioane a plătit Becali pentru Alibec. 11 meciuri, 7 goluri și două pase de gol are Alibec în tricoul roș-albastru.

2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Alibec, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT