• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Invitatul special al lui Dan Filoti în ediția de marți, Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a vorbit despre Denis Alibec, fotbalistul lui FCSB care a avut mai multe acte de indisciplină și s-a remarcat prin numărul mare de ore jucând Counter-Strike.

Mircea Sandu l-a urmărit pe Denis Alibec încă de când jucătorul roș-albaștrilor era convocat la lotul național de juniori. El i-a transmis încă de atunci mamei fotbalistului să aibă grijă cu alimentația.

”Atunci când era la echipa națională de juniori întrevedeam pe calitățile sale că poate deveni un jucător bun al naționalei. Viața în afara terenului trebuie foarte bine controlată. Pe lângă faptul că atunci, deci în urmă cu 10-12 ani, am avut o discuție cu mama lui, el avea 15,16 ani, a înțeles că e bine să aibă grijă la alimentația de acasă.

El a reușit săa atragă atenția, nu întâmplător a ajuns la Inter. Inter are scouter care analizează în timp. Din păcate, nu a reușit din punct de vedere al disciplinei, al comportamentului să rămână acolo”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport Matinal.

”Șumudică a știut să-l gâdile”

”Nașul” este de părere că Denis Alibec a avut noroc odată ce a ajuns la Astra Giurgiu, unde a dat peste Marius Șumudică, tehnician care a știut să-i ridice cota. ”S-a întors în țară, a dat peste un antrenor care a știut să-l bibilească, să-l gâdile, dar e singurul care știe ce are de făcut pe teren. Mă refer la Marius Șumudică. A avut performanță, a jucat în cupele europene, a câștigat un titlu”, a mai spus Sandu.

Fără țigări, excese sexuale și consum de alcool

Fostul fotbalist și președinte de Federație, Mircea Sandu l-a sfătuit pe Denis Alibec să nu întreacă măsura nici cu numărul orelor petrecute în fața unui computer, să nu fumeze și nici să nu depășească limita unui pahar de vin.

”Trebuie să-și facă o revizuire. Nu mai stai șapte ore pe tabletă. Stai 30 de minute, citești presa, te joci un joc și gata. Concentrează-te, odihnește-te. Alimentația e foarte importantă. E o vârstă la care a apărut că are nu știu ce mașină. E tinerețea care îi permite. Eu mi-am luat prima mașină la 25 de ani. E corect să aibă o mașină bună, o prietenă frumoasă, amici cu care să iasă în oraș, nu-i corect să fumezi.

Eu am fost fumător și m-am lăsat de 12 ani. Nu e bine să depășești limita paharului de vin pe care ai dreptul să-l bei și nici excese sexuale nu ar fi bine să aibă, dacă vrei să fii profesionist. Atunci dai un randament care să-ți crească și mai mult cota. Ar fi păcat să se piardă, nu a aruncat banderola, a încercat să o înmâneze de la distanță, nu a dat cu ea de pământ. S-a descărcat spărgând o ușă, ia banii de reparație. Dacă s-a certat cu antrenorul, atunci trebuie pedepsit”, a spus ”Nașul” la Digi Sport Matinal.