• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, este convins că anumite cluburi din Liga 1 au fost cele care au propus creșterea numărului de jucători extracomunitari.

”Cineva de la LPF a propus să creștem numărul de jucători extracomunitari de la echipe. Probabil că propunerea a fost făcută la presiunea unor cluburi. Nu Gino a zis, altcineva. Eu, cât voi fi la FRF, mă voi opune acestei idei, mai ales că este de zona tehnică.

Cum să acceptăm această propunere? Ar bloca planul nostru, de reînnoire a bazei de jucători tineri. Avem mulți tineri de valoare, iar rezultatele o arată. Cum să blocăm tinerii care vin de la academiile de la Dinamo, Craiova sau Viitorul?

Ne batem joc! Și ce facem cu cei care vin din urmă? Noi la FRF avem mai multe planuri pentru tineri”, a spus Stoichiță, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, cea mai bună emisiune de televiziune din acest an.

În acest moment, în Liga 1 poate fi folosit fără nicio restricţie un jucător care nu este comunitar, plus alţi doi care însă trebuie să aibă cel puţin cinci meciuri la echipa naţională a ţării respective.

În afara celor 28 de state comunitare, Uniunea Europeană are înţelegeri economice cu o serie de state şi organisme internaţionale, dar Brazilia, spre exemplu, nu face parte dintre aceste state.

Propunerea legată de fotbaliştii extra-comunitari a fost analizată la Comitetul Executiv al FRF, desfăşurat săptămâna trecută, şi nu a trecut la vot.