luca
Exclusiv Surpriză! Cine a decis să acopere toate costurile medicale pentru Luca Mihai, aflat în continuare în stare gravă
FOTBAL:FC VOLUNTARI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 CASA PARIURILOR (24.08.2020)
Cel mai bun marcator străin din istoria SuperLigii a dezvăluit de ce nu a ajuns la FCSB sau Dinamo
ion-tiriac
Ion Țiriac a spus clar ce se va întâmpla cu Simona Halep: ”Sunt mulți care vorbesc degeaba”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Exclusiv "Ne-am făcut de râs la TAS! FRF a solicitat scoaterea din sală a LPF-ului"

16.02.2017, 14:05

Clubul Gaz Metan Mediaș a reprimit de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cele trei puncte, care i-au fost luate de către comisiile FRF. În cadrul procesului care a urmat, președintele medieșenilor Ioan Mărginean a atacat modul în care Federația a fost reprezentată de Viorel Duru.

tas-1
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

În acest moment, clasamentul Ligii 1 se modifică iar după o decizie a celor de la TAS. Gaz Metan își va păstra locul în clasament, 4, cel puțin până etapa viitoare, dar va avea 38 de puncte, cu două mai puțin de CS U Craiova și cu patru mai mult față de CFR Cluj.

Gazul are un alt statut și pregătește altfel meciurile în sezonul regulat. Într-o intervenție în această dimineață în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, Ioan Mărginean, președintele celor de la Gaz Metan Mediaș, a spus ferm că echipa sa a recuperat punctele care i-au fost de fapt furate.

”În primul rând trebuie să specificăm că ne-am luat înapoi ce ne-a fost furat. Noi nu am avut un reclamant în acest caz. Nu am fost reclamați de nimeni, e ca și când e crimă cu autor necunoscut”, a spus oficialul medieșenilor.

Tot în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, președintele celor de la Gaz Metan Mediaș a atacat în termeni duri modul în care Viorel Duru s-a prezentat în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.


”Un om celebru, ajuns celebru, vrea să fie celebru, are în spate o grămadă de cluburi distruse, cu imaginea stricată și bani pierduți. El se numește Viorel Duru.

Din păcate acest cancer se extinde. Știm ce a pățit Rapidul... Se pare că nimeni nu se sesizează, vedem și noi ce se va întâmpla mai departe, pentru că membrii afiliați se simt toți trădați, lucrați de un membru al Federației.

Eu cred acum că FRF ar trebui să facă o analiză completă a Comisiilor, să se vadă activitatea domnului Duru din ultimii 10 ani, dânsul a călcat pe cadavre”.

VEZI AICI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Oficialul medieșenilor consideră că Federația Română de Fotbal nu a judecat în egală măsură cazul lor, dar și al Rapidului, din perioada în care gruparea de lângă Podul Grant era condusă de Dinu Gheorghe.

”Trebuie să strâng tot atâtea dovezi în care să arăt că nu se gândește cu egală măsură, vă dau un exemplu: cazul Rapid.

Ei au avut un litigiu când era domnul Dinu președinte, a arătat corespondența pe mail cu jucătorul și cu clubul, iar Comisiile i-au dat dreptate.

Același caz l-am avut și noi, doar că nu aveam un club care să funcționeze conform condițiilor de la FIFA. Clubul nu ne-a indicat banca și contul unde să-i băgăm banii, timp de șase luni.

Noi am ajuns să cerem ajutorul FRF, memorii adresate președintelui, secretarului general al Federației și departamentului internațional.

Vă dați seama că domnul Duru a fost prins nepregătit. Cred că a fost ceva personal cu noi că noi am anunțat clubul în speță prin mailuri, Federația din Bulgaria”.

Ulterior, Ioan Mărginean a vorbit despre cazul judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și a scos în evidență modul în care Viorel Duru ”s-a făcut de râs”. În cadrul procesului, FRF a refuzat prezența reprezentantului de la LPF.

”Ce este grav este că ne facem de râs acolo. Federația dă în membrii afiliați. Așa ceva nu s-a mai întâmplat. Federația, de obicei, își apără mebrii afiliați ori rămâne neutră.

Să vezi un avocat angajat pe civil, cu reprezentantul Federației că face praf fotbalul din România, că face praf clubul de fotbal că este dezorganizat. Asta te doare.

Omul ăla a cerut o pauză să vadă de ce refuză Federația prezența Ligii, care este organizatoarea competiției.

Omul ăla nu se putea dumeri ce se întâmplă cu o hârtie FIFA, ajunsă la ora 11:30 pe mail, scoasă la recepția hotelului, unde se ținea judecata și Federația nu a admis proba.

Gândiți-vă în ce situația pun acești oameni România și Federația. Ori proba era foarte clară, țineți-vă bine.

FIFA a anunțat clubul CFR Cluj care are un litigiu cu clubul din Burgas că nu mai funcționează și nu mai există. Și Federația nu a acceptat proba la dosar. S-a mai făcut o dată de rahat.

La proces, Federația a fost împotriva Ligii, care și-a spus un punct de vedere, că ea e organizatoarea campionatului și că hotărârile domnului Duru dau peste cap campionatul și clasamentul. Plus că Liga își pierde din credibilitate.

A fost o prestație jalnică, ca român, ca om de fotbal. Eu am 40 de ani în fotbal, nu mi se pare normal să te facă praf un reprezentant al Federației, care sunt plătiți și sunt puși acolo să ne îndrume și să respectăm legile sportive”.

Procesul a costat 75.000 de franci elvețieni

Gaz Metan Mediaș a plătit nu mai puțin de 75.000 de franci elvețieni pentru a reuși în cele din urmă să-și câștige de la TAS cele trei puncte.

”Procesul ne-a costat în jur de 75.000 de franci elveției, cu taxe, cu tot, cu avocați. Problema este că acum nu ne putem opri aici, aceste Comisii au judecat cu alt cântar două cazuri la fel.

Cazul Rapid, repet, care noi l-am pus la dosar, și schimbându-și statutul clubul în 25 octombrie, cazul trebuia să fie suspendat conform unei legi organice, legea insolvenței, care este în vigoare și este peste tot în ceea ce înseamnă regulamente sportive în România.

Administratorul judiciar a dovedit că a fost de bună credință, a informat FRF, Liga, clubul din Burgas, Federația din Bulgaria spunând că este la masa credală.

A dat dovadă de bună credință în 28 octombrie, dacă nu s-a înscris nici la masa credală de ce mai avem noi un caz la domnul Duru, că suntem rău-platnici.

Domnul Duru a afirmat de față cu mulți martori că face ceva pe legea insolvenței. Unde ne aflăm? Ce să facem noi care sprijim un club, care ne gândim la fotbaliștii acestuia?

Eu din moment ce am câștigat la TAS cu U Cluj, am venit la FRF să armonizăm legea insolvenței cu legile sportive, pentru ce? Pentru binele sportivilor.

Atunci nu am găsit înțelegere în trei ani de zile din partea domnului Duru și să facem doi pași importanți.

Să respectăm jucătorul că fără el nu avem nici administrator judiciar, nici brancardier, nici salvare, nici antrenori, după aia, Federația să invite specialiști și printr-o confruntare de idei 100% va naște progres și vom fi pe drumul cel bun”, a conchis oficialul Gazului.

Etichete: lpf , gaz metan medias , frf , tas , lausanne , marginean , viorel duru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
ion-tiriac
Ion Țiriac a spus clar ce se va întâmpla cu Simona Halep: ”Sunt mulți care vorbesc degeaba”

Adio, Real Madrid! I-a spus "nu" lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Manchester City v Real Madrid CF: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Întrebarea care l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece din timpul interviului: ”Vedeți-vă de treabă, mă”
lucescu
Citește și
Exclusiv Reacția conducerii de la Dinamo, după suspendarea sancțiunii de patru meciuri fără spectatori
dinamo
News Alert Sancțiunea a fost suspendată! Dinamo și UTA vor putea evolua cu spectatori în ultimele două etape din play-out
Dinamo
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Ionel Ganea îl mitraliază pe Adrian Mititelu, înainte de FCU Craiova - Dinamo! Atac tare: „Vrea să îl copieze pe Becali”
Ionel Ganea îl mitraliază pe Adrian Mititelu, înainte de FCU Craiova - Dinamo! Atac tare: „Vrea să îl copieze pe Becali”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Vassaras a dat verdictul, după ce Homawoo l-a băgat în spital pe Luca Mihai, iar Hațegan i-a arătat "galben"
vassaras

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”