• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Cosmin Contra, al cărui contract cu Dinamo București va expira la finalul acestui sezon, a purtat recent o rundă nouă de negocieri cu Ionuț Negoiță și cu Adrian Mutu. În ciuda pressingului făcut de cei doi șefi, tehnicianul, care este deschis megocierilor, a dat de înțeles că nu va continua la gruparea din Ștefan cel Mare în orice condiții: a cerut transferuri de jucători, investiții majore în baza de pregătire de la Săftica și salarii mai mari pentru staff-ul său tehnic.

Ionuț Negoiță i-a prezentat lui Cosmin Contra planul lui de luptă privind strategia pentru sezonul următor, iar în momentul de față antrenorul este în măsură să accepte sau să decline oferta. Șefii lui Dinamo au încredere într-un răspuns pozitiv din partea lui ”Guriță”, mai ales că până acum nu au tratat cu alți tehnicieni.

Un alt impediment care stătea în calea continuării cu Contra pe bancă era familia sa stabilită în Spania. Ionel Dănciulescu a confirmat totuși că Alina, soția lui Cosmin, nu ar fi împotrivă ca el să semneze un nou contract cu Dinamo și că înțelege circumstanțele vieţii de antrenor.

"Eu am transmis ce vreau şi nu mă refer doar la bani sau transferuri. E nevoie de infrastructură, de condiţii de antrenament foarte bune, cum sunt la Ovidiu.

Dacă ar fi după mine, m-aş muta mâine la Hagi. Trebuie să renovăm complet baza noastră de pregătire, doar aşa poţi să îmbunătăţeşti calitatea jucătorilor.

Sunt multe de pus la punct la Dinamo. Eu nu sunt antrenorul care să vin să zic "Da, îţi câştig campionatul". Cu ce, cum?", a explicat Contra.

"Nu ştim încă bugetul de la anul, nu ştiu dacă vor pleca jucători, nu ştiu ce transferuri se pot face. Bonusurile pe care le doresc sunt în funcţie de performanţă. Munca care duce la îndeplinirea obiectivelor trebuie plătită", a mai precizat fostul internaţional.

Venirea lui Contra în Ştefan cel Mare a provocat "şocul" dorit de conducere, echipa reuşind calificarea în play-off, deşi aproape nimeni nu mai credea în ea. Un excelent motivator, "Guriţă" le-a redat jucătorilor încrederea, dovedind că este un antrenor de calitate.

Din momentul în care echipa a intrat pe mâna lui Cosmin Contra, formația ”roș-albilor” a înregistrat o serie foarte bună de rezultate. ”Câinii” au prins play-off-ul pe ultima sută de metri, iar acum au șanse reale în lupta la titlu.

Ca să câștige campionatul, Dinamo ar trebui să câștige sâmbătă, la Severin, meciul cu CS U Craiova, după care să se impună în Derby de România, programat luni, 1 mai, pe Arena Națională. În plus, mai este nevoie ca roș-albaștrii să piardă meciul cu Viitorul, din runda următoare. Adrian Mutu este singurul convins că Dinamo îl va convinge pe Cosmin Contra să rămână şi sezonul viitor pe banca grupării din Ştefan cel Mare.

CS U Craiova - Dinamo, programat sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20:30, în etapa a 7-a din play-off, va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1, precum și pe digisport.ro și m.digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații rețelei de internet ai RCS-RDS.

Meciul va fi transmis și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

De când a revenit în Liga 1, Contra a adunat cele mai multe puncte. Ne referim aici la ultimele trei etape din sezonul regulat și la cele 6 etape jucate până acum din play-off. Astfel, în 9 meciuri, ”Guriță” a adunat 20 de puncte cu două mai multe față de rivalul și prietenul său, Laurențiu Reghecampf.

VEZI AICI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT