• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Cantonamentul reprezentativei divizionare din Turcia s-a încheiat, însă nu și scandalul legat de refuzul Stelei de a trimite la lot cei 6 jucători convocați de selecționerul Anghel Iordănescu.

După ce Mircea Rednic și-a exprimat nemulțumirea față de modul în care FRF a tratat cazul Stelei, a venit rândul finațatorului dinamovist să transmită șefilor fotbalului românesc că așteaptă sancțiuni pentru cei vinovați.

"Eu cred că echipa națională este o prioritate pentru toate cluburile din România. Sunt reguli care trebuiesc respectate și îmi doresc și sper ca cei care nu au respectat regulile să plătească. Nu îmi doresc să văd Steaua tratată diferit față de celelalte cluburi. Sunt curios ce va face FRF pentru că nu ar fi deloc în regulă să rămână lucrurile așa" a declarat Negoiță într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

În viziunea lui Ionuț Negoiță, "Generalul" Iordănescu ar trebui să nu convoace niciun stelist la turneul din Franța. La ultimul meci al naționalei din preliminarii, selecționerul a chemat 3 fotbaliști de la echipa campioană.

"Sper să nu mi se adeverească anumite temeri. Cred că echipa națională se poate descurca și fără jucătorii de la Steaua. Sunt convins de asta. Sper ca atunci când vor fi făcute convocările reale să se țină cont de faptul că unii au dat curs și alții nu. Fără discuții putem merge la Euro și fără jucătorii Stelei. Cel mai important e ca jucătorii care nu s-au prezentat să nu mai fie convocați. Acesta cred că ar fi cel mai corect lucru. Sunt regulamente și trebuie aplicate" a mai spus finanțatorul lui Dinamo.

Negoiță nu crede în existența unei înțelegeri între FRF și clubul roș-albastru, dar e hotărât să iasă la atac dacă nu vor fi luate măsuri împotriva rivalilor de la Steaua.

"Nu vreau să mă gândesc așa departe, dar ceva nu e în regulă. FRF ar trebuie să fie mult mai vocală și să acționeze în consecință, altfel o putem gândi și așa (nr. că e o înțelegere). Nu mi-aș dori să revenim la un anumit stil de a pune problema. Să facem mult zgomot, să avem mult tupeu. Mi-am dorit foarte mult să schimbăm lucrurile și fața fotbalului. Pare însă că are de câștigat cine are gura mai mare. Sper să se rezolve cu fermitate lucrurile ca să nu fim nevoiți și noi să facem scandal" a mai transmis Negoiță.

Deși au existat zvonuri că Dinamo ar fi vrut să-și cheme jucătorii înapoi după refuzul Stelei de a trimite la lot cei 6 fotbaliști, Negoiță nu s-a gândit niciodată serios la această variantă.

"Rednic a avut un dezavantaj la anumite meciuri amicale, dar am considerat că echipa națională e la fel de importantă ca și organizarea noastră. A fost o idee, dar nu am dat curs" a încheiat Negoiță.