• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Decizia Adunării Generale a LPF de a introduce arbitrajul video din campionatul următor, precum și dorința de a experimenta metoda chiar din play-off-ul actualului sezon, a început deja să fie contestată. Gigi Becali, finanțatorul FCSB, spune despre unii dintre arbitrii din Liga 1 că nu se vor descurca nici cu asistență video și i-a propus lui Gino Iorgulescu importul ”fluierașilor” străini.

”Problema e că o să se ducă la televizor şi o să vină şi nu o să ştie ce hotărâre să ia, nu ştie ce... Dacă-l văd pe Mureşan la meciul cu Iaşi că face fault în atac, îi pune piedică lui ăla şi îi dai 11 metri lui Dan Petrescu, înseamnă că arbitrul ăla care a dat, ăla nu ştie nici la televizor să vadă.

Că ăla a văzut ca la televizor, era la doi metri. Arbitrul ăla care a dat 11 metri acolo, nu mai ţin minte care era (n.r. - Lucian Rusandu), şapte televizoare dacă-i dai și tot nu ştie să interpreteze penaltyul”, a spus Becali, la Pro X.

Finanțatorul roș-albaștrilor anticipează un scandal în Liga 1 și tocmai de aceea i-a propus altceva președintelui LPF.

”Ii-am spus lui Gino: ’Ca să nu fie scandal, propune, mă, în Adunarea Generală, arbitri străini în play-off, mă, băiatule’! Că nu avem.

E doar ăsta care a crescut acum, Feşnic, care îmi place de el. Dacă ar arbitra ăsta nu aş avea nicio problemă”, a mai spus latifundiarul.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Într-un final, Gigi Becali s-a mai domolit și a spus că ar accepta, totuși, arbitrajul video dintr-un singur considerent.

”În România e nevoie de arbitraj video. De ce? Chiar dacă nu se uită la el, îi este frică de televizor şi nu îi mai dă la mişto penalty lui Petrescu. Televizorul ăla, măcar ca paznic şi tot e bun!

Eu n-am nevoie de arbitraj video, pentru că eu îi bat şi gata! Nu-i mai bat 1-0, îi bat cu 2-0, 3-0 şi nu mai e nevoie de arbitraj. Eu vreau să-i dea numai lui Dan Petrescu arbitraj video. Dar, cel mai important e ca Steaua - CFR să aibă tot timpul arbitraj video sau Steaua - Craiova. Dar nu e nevoie să-i dai lui Craiova arbitraj video, că nu o avantajează pe Craiova niciodată şi nici n-a avantajat-o pe Craiova nimeni. Ăsta-i adevărul, nu s-a greşit niciodată în favoarea Craiovei”, a mai spus Becali.