• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Dorit în continuare de Reghecampf în Ghencea, Andrei Ivan este şi în vizorul lui AS Monaco. Monegascii îl vor, la fel ca şi Espanyol, sub formă de împrumut, urmând a-l transfera definitiv în vară, dacă va da randament.

La 19 ani, Ivan are suficiente calităţi încât să atragă privirile cluburilor din Vest, deşi în Liga 1 nu a demonstrat foarte multe. Deşi are o ofertă pe masă de la Steaua - aproximativ 2 milioane de euro oferă campioana pentru transfer-, vârful visează să ajungă la o formaţie puternică din Occident. După ce Espanyol, formaţia lui Gâlcă şi-a manifestat interesul pentru el, ProTV anunţă că şi Monaco vrea să îl împrumute pe vârf.

Transferul în Principat ar fi un mare plus, în condiţiile în care formaţia din Ligue 1 şi-a făcut un renume în trecutul recent din vânzarea atacanţilor. Ultimul pe listă a fost Martial, care a ajuns în toamnă la United, la 19 ani, pentru suma record pentru un adolescent: 80 de milioane de euro.

În cazul în care mutarea s-ar realiza, Ivan ar deveni al treilea român din istoria lui Monaco. Răducioiu şi Daniel Niculae au evoluat şi ei pentru formaţia care în 2004 juca finala Ligii Campionilor (pierdută, 3-0, cu FC Porto, antrenată atunci de Mourinho).

Întrebat la finalul meciului Steaua - Sturm Graz 1-0 despre ce variantă ar fi cea mai bună pentru Ivan, fostul preşedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, l-a sfătuit să accepte oferta campioanei.

"Ce pot eu să vă spun? Vă zic despre Ivan cel Groaznic, că am citit cartea. Pe Ivan îl sfătuiesc să se transfere la o echipă puternică din România ca să poată să progreseze şi să plece apoi pe bani mulţi", a spus Dragomir, în direct la Digi Sport.