• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Transferul lui Alex Băluță este un subiect închis pentru FCSB. Cel puţin pentru moment, Becali a afirmat că se retrage din negocieri, pretenţiile oltenilor fiind exagerate.

După ce nu a reuşit să se atingă de Andrei Ivan, ajuns între timp în Rusia, Becali are probleme să înregimenteze un alt fotbalist pe care şi l-a dorit enorm.

"Băluță mi-a spus că vrea 250.000 de euro pe an, am mesaj de la el. Iniţial am zis că dau maximum un milion pe Băluță. Am revenit eu acum și am spus că dau 2 milioane", explica ieri Becali, convins că are şanse bune să îl aducă pe mijlocaşul de buzunar al "juveţilor".

Între timp, lucrurile au luat o întorsătură aşteptată, în sensul în care oficialii Craiovei au refuzat categoric cele două milioane de euro. Şefii din Bănie i-au transmis latifundiarului că există o singură variantă ca Băluţă să ajungă sub comanda lui Dică în această vară: dacă este plătită clauza de reziliere în valoare de 3 milioane de euro.

Deşi şi-l doreşte mult pe mijlocaş, Becali e conştient că are o linie ofensivă puternică şi, drept urmare, un asemenea efort financiar nu se justifică. În consecinţă, pentru moment posibilitatea ca tânărul de 24 de ani să ajungă la FCSB e nulă.

"N-am cum să doresc ceva ce nu pot să iau. Eu nu dau 3 milioane. Pentru ce să mai continuăm discuția? Eu dau 2 milioane, el are clauză de 3 milioane. Și atunci n-are rost să mai discutăm de Băluță. Băiatul are caracter", a spus Gigi Becali la ProTV.

În locul lui Băluță, Gigi Becali preferă să își canalizeze energiile pentru transferul lui Florinel Coman, mai ales că Gică Hagi e dispus să se despartă de mai mulți jucători cu potențial, în această vară. După ce la FCSB au ajuns Nedelcu și Benzar, Cristi Ganea e aproape de Freiburg. Mai mult, Becali a făcut deja o ofertă pentru jucătorul de 19 ani: 1,5 milioane de euro.