BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023
Șucu s-a ținut de cuvânt și merge cu galeria la Craiova. Și are o rugaminte
sucu varga
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

”Nu cumva noi am fost luați de fraieri?” Oficialii lui Sepsi au reacționat, după ce Astra a cerut victoria la ”masa verde”

17.10.2017, 13:45

VIDEO Sepsi - Astra 0-0. Partida de la Brașov, din etapa a 14-a a Ligii 1, disputată duminica trecută, a fost marcată de un eveniment care a lăsat în plan secund fotbalul. Instalația de nocturnă ”a picat” de două ori, odată în prima repriză și a doua oară chiar înainte de a se relua repriza a doua, astfel că la final oficialii celor de la Astra au depus contestație și au cerut să câștige la masa verde, simțindu-se jigniți.

colaj nocturna
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Conducerea celor de la Sepsi a reacționat, printr-o scrisoare remisă mass-media, în care cei de acolo au spus că ei nu și-au dorit producerea unui astfel de incident, mai ales că nu ar fi avut nimic de câștigat. Mai mult, șefii grupării din Sfântu Gheorghe susțin că și ei ar fi avut motive să se plângă de modul în care au fost tratați la meciul tur, dar au preferat să tacă.

Mă simt efectiv afectat și la fel sunt și jucătorii. Simt că ce s-a întâmplat a fost lipsă de respect, insultă efectiv! Cred că e important ca fotbalul să se joace pe teren, dar dacă verificați regulamentul ce s-a întâmplat este în contradicție cu spiritul fotbalului. 

Nu accept să fim luați de fraieri, să fim bătaia de joc, asta consider că a fost. Am stat 15 minute pe teren în prima repriză, după care încă vreo 10-12 în partea a doua ca să vină lumina. Arbitrii trebuiau să întrerupă meciul. Este o insultă la adresa noastră”, a spus Iordănescu jr la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Dani Coman, președintele fostei campioane, e sigur că acest caz va fi rezolvat rapid de către comisiile federale.


”Eu cred că 100% vom avea câștig de cauză. Respectăm ce scrie în ROAF. Există clar un paragraf la articolul 16 punctul 10 în ROAF în care spune clar ce se întâmplă. De ce mai facem regulamentul dacă nu-l respectăm. Nu ne-a dat nicio explicație. Modul în care s-a comportat nu este demn pentru un arbitru de Liga 1”, a spus Coman, la Digi Sport.

Iată scrisoarea deschisă câtre conducerea clubului Astra Giurgiu, redactată de către cei de la Sepsi

”Stimate Domnule președinte Dani Coman!
Stimate Domnule antrenor Edward Iordănescu!

Cu regret trebuie să constat că un meci din primul eșalon al fotbalului românesc, disputat între Sepsi OSK și Astra Giurgiu, două echipe cu țeluri diferite, se transformă într-un ’război’ străin de principiile noastre. Mă refer la meciul disputat pe Stadionul Tineretului din Brașov și care s-a încheiat cu scorul de 0-0, însă echipa oaspete, nu demult campioană a țării, recent participantă în cupele europene, cu pretenții la un loc pe podium la finalul campionatului, cere acordarea victoriei la masa verde.

Stimați Domni! Permiteți-mi să vă atrag atenția că nu ați fost ’luați de fraieri’, așa cum ați declarat, nu cred că cineva şi-ar putea imagina că noi, clubul gazdă, intenționat am fi oprit instalația de nocturnă. Ce am fi avut de câștigat din acest lucru? În schimb Dvs., spre surprinderea mea, depuneți o contestație ca Astra să câștige jocul la masa verde, cu 3-0.

Vă spun sincer, mi-ar fi rușine să apelez la astfel de trucuri și, mai mult decât atât, pe tot parcursul reprizei a doua oficialii Sepsi OSK au fost îngrijorați, și nu că ar fi existat riscul să primim gol, ci din cauza instalației de nocturnă.

Mi-am imaginat atunci că și Dvs. sunteți îngrijorat, dar din alte motive, și anume din cauza celor două mari ocazii ale echipei noastre de a înscrie – șut Nikolic și cap Damian. Am greșit. Se pare că cea mai mare dorință a Dvs. a fost să cedeze din nou instalația de nocturnă, ca să nu mai depuneți efort pentru redactarea unei contestații, iar jocul să se omologeze cu rezultatul de 3-0 în favoarea Astrei.

Îmi exprim convingerea că, în cazul în care veți câștiga la masa verde, în primul rând va avea de pierdut sportul, deoarece crezul nostru este că un meci se câștigă pe teren.

În încheiere, vă atrag atenția asupra unui eveniment neplăcut petrecut înaintea meciului din tur dintre Astra Giurgiu și Sepsi OSK: după ce delegatul clubului nostru a făcut toate demersurile pentru a rezerva camere la un hotel din orașul Giurgiu pentru membrii echipei Sepsi OSK, am fost anunțați să ne cazăm la o altă unitate, deoarece acel hotel aparține unuia dintre sponsorii echipei giurgiuvene... M-am întrebat dacă nu cumva noi am fost „luați de fraieri" prin acest fapt?! Însă am trecut repede peste respectivul impediment, nu am început să facem tot feluri de declarații, ci am rezolvat problema, găsind un alt loc de cazare în Capitală.

Închei această scrisoare prin a vă ura multă sănătate și spor la muncă și mult succes atât pe plan sportiv, cât și personal!

Cu respect,
Kertész Dávid”
vicepreședinte, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe”

Oficialii celor de la Astra se bazează pe Articolul 16, punctul 10 din ROAF, în care se scrie că: "Jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continua datorită nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă şi care nu pot să înceapă sau să fie reluate în termen de maximum 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipelor vizitatoare. Termenul de 60 de minute se aplică o singură dată, fie înainte de începerea jocului, fie din momentul întreruperii jocului de către arbitru. Termenul de 60 de minute curge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi a comunicat ambelor echipe (delegaţilor şi căpitanilor de echipă) că jocul nu mai poate continua pentru cauzele arătate anterior. Dacă după începerea/reluarea jocului intervine o nouă defecţiune a instalaţiei de nocturnă, jocul se va omologa cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei vizitatoare".

Situaţia de la Braşov a fost analizată şi de fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu. ”Pe lângă faptul că băieții ăștia nu mai învață nimic din arbitraj, pentru că nu au de la cine, nu citesc nici regulamentele. Arbitrii, în momentul în care intră pe teren, trebuie să știe regulamentul pe dinafară. Arbitrul trebuia să nu mai reia jocul și echipa gazdă pierdea meciul cu 0-3!”, a spus Crăciunescu la "Fotbal Club", de la Digi Sport.

Etichete: reactie sepsi nocturna astra , sepsi astra nocturna video , astra sepsi masa verde


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Mircea Rednic nu s-a abținut, după sancțiunea fără precedent primită de UTA
Planul pus la cale de Dinamo, după sancțiunea uriașă primită: ”E absolut neplăcut”
FOTBAL: POLI IASI - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (01.03.2024)
Todd Boehly, OUT de la Chelsea!
Chelsea v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter-Final, Second Leg, Football, Stamford Bridge, London, UK - 18 Apr 2023
Citește și
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Video Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului rămân în arest
bocciu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale