FOTBAL:GLORIA BUZAU-UTA ARAD, BARAJ SUPERLIGA SUPERBET (28.05.2023)
”Au mârâit!”. Mircea Rednic, în conflict cu jucătorii de la UTA la pauza meciului cu Voluntari
lucescu-negoita
Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
Tennis Internationals - TENNIS - US OPEN 2022 - WEEK 1, , USA
Ce scrie presa din SUA înaintea revenirii Simonei Halep în circuitul WTA, la Miami Open
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

”Nu cumva noi am fost luați de fraieri?” Oficialii lui Sepsi au reacționat, după ce Astra a cerut victoria la ”masa verde”

17.10.2017, 13:45

VIDEO Sepsi - Astra 0-0. Partida de la Brașov, din etapa a 14-a a Ligii 1, disputată duminica trecută, a fost marcată de un eveniment care a lăsat în plan secund fotbalul. Instalația de nocturnă ”a picat” de două ori, odată în prima repriză și a doua oară chiar înainte de a se relua repriza a doua, astfel că la final oficialii celor de la Astra au depus contestație și au cerut să câștige la masa verde, simțindu-se jigniți.

colaj nocturna
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • WTA Miami Open: Simona Halep - Paula Badosa, 22:00, DGS 1

Conducerea celor de la Sepsi a reacționat, printr-o scrisoare remisă mass-media, în care cei de acolo au spus că ei nu și-au dorit producerea unui astfel de incident, mai ales că nu ar fi avut nimic de câștigat. Mai mult, șefii grupării din Sfântu Gheorghe susțin că și ei ar fi avut motive să se plângă de modul în care au fost tratați la meciul tur, dar au preferat să tacă.

Mă simt efectiv afectat și la fel sunt și jucătorii. Simt că ce s-a întâmplat a fost lipsă de respect, insultă efectiv! Cred că e important ca fotbalul să se joace pe teren, dar dacă verificați regulamentul ce s-a întâmplat este în contradicție cu spiritul fotbalului. 

Nu accept să fim luați de fraieri, să fim bătaia de joc, asta consider că a fost. Am stat 15 minute pe teren în prima repriză, după care încă vreo 10-12 în partea a doua ca să vină lumina. Arbitrii trebuiau să întrerupă meciul. Este o insultă la adresa noastră”, a spus Iordănescu jr la Digi Sport.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Dani Coman, președintele fostei campioane, e sigur că acest caz va fi rezolvat rapid de către comisiile federale.


”Eu cred că 100% vom avea câștig de cauză. Respectăm ce scrie în ROAF. Există clar un paragraf la articolul 16 punctul 10 în ROAF în care spune clar ce se întâmplă. De ce mai facem regulamentul dacă nu-l respectăm. Nu ne-a dat nicio explicație. Modul în care s-a comportat nu este demn pentru un arbitru de Liga 1”, a spus Coman, la Digi Sport.

Iată scrisoarea deschisă câtre conducerea clubului Astra Giurgiu, redactată de către cei de la Sepsi

”Stimate Domnule președinte Dani Coman!
Stimate Domnule antrenor Edward Iordănescu!

Cu regret trebuie să constat că un meci din primul eșalon al fotbalului românesc, disputat între Sepsi OSK și Astra Giurgiu, două echipe cu țeluri diferite, se transformă într-un ’război’ străin de principiile noastre. Mă refer la meciul disputat pe Stadionul Tineretului din Brașov și care s-a încheiat cu scorul de 0-0, însă echipa oaspete, nu demult campioană a țării, recent participantă în cupele europene, cu pretenții la un loc pe podium la finalul campionatului, cere acordarea victoriei la masa verde.

Stimați Domni! Permiteți-mi să vă atrag atenția că nu ați fost ’luați de fraieri’, așa cum ați declarat, nu cred că cineva şi-ar putea imagina că noi, clubul gazdă, intenționat am fi oprit instalația de nocturnă. Ce am fi avut de câștigat din acest lucru? În schimb Dvs., spre surprinderea mea, depuneți o contestație ca Astra să câștige jocul la masa verde, cu 3-0.

Vă spun sincer, mi-ar fi rușine să apelez la astfel de trucuri și, mai mult decât atât, pe tot parcursul reprizei a doua oficialii Sepsi OSK au fost îngrijorați, și nu că ar fi existat riscul să primim gol, ci din cauza instalației de nocturnă.

Mi-am imaginat atunci că și Dvs. sunteți îngrijorat, dar din alte motive, și anume din cauza celor două mari ocazii ale echipei noastre de a înscrie – șut Nikolic și cap Damian. Am greșit. Se pare că cea mai mare dorință a Dvs. a fost să cedeze din nou instalația de nocturnă, ca să nu mai depuneți efort pentru redactarea unei contestații, iar jocul să se omologeze cu rezultatul de 3-0 în favoarea Astrei.

Îmi exprim convingerea că, în cazul în care veți câștiga la masa verde, în primul rând va avea de pierdut sportul, deoarece crezul nostru este că un meci se câștigă pe teren.

În încheiere, vă atrag atenția asupra unui eveniment neplăcut petrecut înaintea meciului din tur dintre Astra Giurgiu și Sepsi OSK: după ce delegatul clubului nostru a făcut toate demersurile pentru a rezerva camere la un hotel din orașul Giurgiu pentru membrii echipei Sepsi OSK, am fost anunțați să ne cazăm la o altă unitate, deoarece acel hotel aparține unuia dintre sponsorii echipei giurgiuvene... M-am întrebat dacă nu cumva noi am fost „luați de fraieri" prin acest fapt?! Însă am trecut repede peste respectivul impediment, nu am început să facem tot feluri de declarații, ci am rezolvat problema, găsind un alt loc de cazare în Capitală.

Închei această scrisoare prin a vă ura multă sănătate și spor la muncă și mult succes atât pe plan sportiv, cât și personal!

Cu respect,
Kertész Dávid”
vicepreședinte, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe”

Oficialii celor de la Astra se bazează pe Articolul 16, punctul 10 din ROAF, în care se scrie că: "Jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continua datorită nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă şi care nu pot să înceapă sau să fie reluate în termen de maximum 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipelor vizitatoare. Termenul de 60 de minute se aplică o singură dată, fie înainte de începerea jocului, fie din momentul întreruperii jocului de către arbitru. Termenul de 60 de minute curge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi a comunicat ambelor echipe (delegaţilor şi căpitanilor de echipă) că jocul nu mai poate continua pentru cauzele arătate anterior. Dacă după începerea/reluarea jocului intervine o nouă defecţiune a instalaţiei de nocturnă, jocul se va omologa cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei vizitatoare".

Situaţia de la Braşov a fost analizată şi de fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu. ”Pe lângă faptul că băieții ăștia nu mai învață nimic din arbitraj, pentru că nu au de la cine, nu citesc nici regulamentele. Arbitrii, în momentul în care intră pe teren, trebuie să știe regulamentul pe dinafară. Arbitrul trebuia să nu mai reia jocul și echipa gazdă pierdea meciul cu 0-3!”, a spus Crăciunescu la "Fotbal Club", de la Digi Sport.

Etichete: reactie sepsi nocturna astra , sepsi astra nocturna video , astra sepsi masa verde


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
Tennis Internationals - TENNIS - US OPEN 2022 - WEEK 1, , USA
Ce scrie presa din SUA înaintea revenirii Simonei Halep în circuitul WTA, la Miami Open

Simona Halep (32 de ani) o va întâlni pe Paula Badosa (26 de ani, 73 WTA) în primul tur al turneului WTA 1000 de la Miami.

"Mă îngrozesc fanii fotbalului din ziua de azi!" Primul om care a ieșit în față, după ce Drăgușin a fost pus la zid
Exclusiv Stere Halep, prezent la revenirea Simonei Halep: ”Am emoții”. Ce spune despre duelul cu Badosa
stere
Pe modelul ”Cristiano Ronaldo”. Ce transfer pregătește Florentino Perez la Real Madrid
PEREZ BUN
Citește și
Exclusiv Mihai Iosif a folosit două cuvinte și spus de ce are nevoie Rapid pentru a depăși criza
Fotbalistii rapidisti Sebastian Andrei Borza, Claudiu Adrian Mihai Petrila, Razvan Constantin Oaida, Cristian Ionut Sapu
Nimeni nu a cerut testul B în cazul lui Cosmin Matei. Ce riscă jucătorul
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, BARAJ LIGA 1 CASA PARIURILOR (29.05.2022)
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
A purtat banderola la FCSB, dar recunoaște că înainte era contra echipei
Alexandru Bourceanu, în perioada în care juca la FCSB / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat