• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Gabriel Enache (27 de ani) nu a făcut parte din lotul FCSB pentru meciul cu Viktoria Plzen, din Grupa G a Europa League, scor 3-0, dar va reveni în garnitura roș-albaștrilor la meciul de campionat cu Gaz Metan. Mijlocașul a explicat că nu s-a aflat în conflict cu Nicolae Dică și a precizat de ce l-a sunat pe Becali.

Dică a spus că decizia de a nu-l păstra în lotul de 18 pentru întâlnirea cu cehii i-a aparținut în totalitate, din rațiuni tactice, numai că Becali precizase că Enache a fost sancționat după ce s-a plâns că a ajuns să joace doar când e menajat Benzar.

”M-am antrenat cum s-au antrenat toți, ne așteptăm șansa, nu știm cine joacă, cine nu joacă... A fost foarte greu în tribună, dar trebuie să trecem și prin astfel de perioade. Nu este o regulă de bază ca Enache, sau oricare alt jucător, să fie întotdeauna în lot. Mi-am susținut echipa, m-a făcut fericit, important este că am obținut cele trei puncte și că mergem mai departe.

Referitor la discuția cu domnul Becali, l-am sunat după ce dânsul a spus că eu sunt supărat, că fac nu știu ce fel de probleme pe la echipă. Am luat atitudine pentru nu-mi place să aibă o părere proastă despre mine, mai ales în situații neadevărate.

Domnul Becali mi-a transmis să-mi văd de treaba mea, să muncesc la fel de mult. Oricum, antrenorul decide cine joacă și cine nu, treaba mea este aceea de a mă pregăti cât mai bine și să fiu 100% pentru fiecare meci. Eu voi juca mereu acolo unde sunt pus de antrenor și voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine”, a mai spus Enache, în cadrul unei conferințe de presă.

De unde a pornit totul

"Pe mine nu mă sună jucătorii, dar m-a sunat Enache. Mi-a zis <<Nea Gigi nu e nimic adevărat că sunt supărat că a venit Benzar. Îmi dau viața pe teren".

I-am zis că nu e nicio supărare. Nu am făcut nimic împotriva ta. Va putea să joace. De ce să nu poată să joace. Dică trebuie să dea șanse la fiecare, să aibă fiecare șanse pe rând. Mi se pare normal" a declarat Becali, la ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, zilele trecute.

Finanțatorul FCSB a fost supărat pe Enache pentru jocul prestat în meciul cu Viitorul și susținea că fostul jucător de la Astra ar fi supărat pe faptul că Benzar i-a luat locul în echipă.

"M-am enervat atât de mult că i-am trimis mesaj lui Mihai Stoica. Atât de tare m-am enervat pe ăla, pe Enache... numai mingi lungi, n-a urcat nici măcar o dată. El e supărat, Enache, că de ce a venit Benzar. ’Ce, mă bagaţi pe mine acum când nu îl bagaţi pe Benzar?’. Cam aşa ceva a zis.

Pai lasă că o să stai tu la echipa a 2-a, la Liga a 3-a, şi o să vină Pleaşcă rezerva lui Benzar. O să vadă el. Nu-i convenea rezervă. Păi nu o să mai fie nici rezervă. Pleaşcă nu e pe lista pentru UEFA, dar nici Enache nu va fi", a completat Gigi Becali, zilele trecute.

65 de meciuri, 5 goluri și 6 pase de gol are Enache în tricoul FCSB.

900.000 de euro este cota de piață a lui Enache, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT