• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

CFR Cluj a mai reușit un transfer important pentru viitor, după ce Sebastian Mailat (19 ani) a semnat un contract pe patru ani cu gruparea din Gruia. Anunțul i-a luat prin surprindere pe cei de la ACS Poli Timișoara, care au spus că jucătorul mai are contract cu ei doi ani și că se vor adresa la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

Amenințările venite dinspre Bega nu-i sperie pe oficialii fostei campioane. Din contră, aceștia spun că, pe lângă Valentin Costache și Sebastian Mailat, vor mai urma și alte transferuri.

”Ne bucurăm pentru că am reușit să perfectăm acest transfer. Sunt doi tineri de perspectivă care sigur vor face parte din naționala de tineret și care, dacă vor evolua cum trebuie, pot ajunge înclusiv la naționala mare.

Noi am avut de la început, în proiectul nostru, intenția de a aduce la CFR și jucători tineri, dar nu am avut timp la vară. 

Legat de amenințările celor de la Timișoara, noi suntem foarte liniștiți. Comisiile l-au declarat liber pe Mailat, noi nu am făcut decât să acționăm la momentul potrivit. Când a apărut decizia definitivă, am luat legătura cu jucătorul, cu agentul acestuia, am negociat, ne-am înțeles și am semnat și actele.

Deci, nu avem nicio problemă cu nimeni. Nu am făcut decât să ne luăm după deciziile comisiilor și după legile în vigoare, care l-au declarat liber și pe bună dreptate. 

Nu-l declarau liber, dacă actele nu erau în regulă. Plus că acest caz a mai fost și la Comisia de Apel”, a spus Bogdan Mara, membru în conducerea celor de la CFR Cluj, într-o intervenție la Digi Sport, în cadrul emisiunii ”Euro Fotbal”.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Dincolo de aceste discuții legate de transfer, cel mai fericit pare Mailat însuși.

"Sunt fericit și mândru că am ajuns la un club precum este CFR Cluj. Vreau să muncesc mult pentru a face performanță cu această echipă. Am ales CFR pentru proiectul ambițios care este aici, dar și pentru faptul că voi avea ocazia să fiu antrenat de Dan Petrescu", a spus Sebastian Mailat pentru www.cfr1907.ro. 

6 goluri are Sebastian Mailat în Liga 1, unde a jucat 38 de meciuri, toate în tricoul lui ACS Poli Timișoara. A debutat în primul eșalon în mai 2016.

250.000 de euro este actuala cotă de piață a lui Mailat, potrivit site-ului transfermarkt.de.