• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Noul stadion din Craiova prinde tot mai mult contur pe zi ce trece. Partea cea mai grea a construcției a trecut, astfel că de acum lucrările merg mult mai repede. Reprezentanții constructorilor au spus, pentru Digi Sport, că în maximum o lună acoperișul va fi montat și că la sfârșitul lui iulie se va putea juca fotbal pe noul ”OZN din Bănie”.

Nicolai Calancea (30 de ani), portarul celor de la CS U Craiova, n-a mai avut răbdare să aștepte până la vară și a acceptat invitația Digi Sport de a vedea mai devreme care este stadiul lucrărilor. Goalkeeper-ul moldovean a fost echipat corespunzător, după care, asemenea unui diriginte, a vizitat întreg șantierul.

Așa a aflat Calancea, spre exemplu, din partea reprezentanțiilor constructorilor, că în maximum o lună acoperișul va fi gata și că de săptămâna viitoare, pe jumătatea de teren ce va fi eliberată se vor face săpături în vederea drenajului.

De asemenea, la una dintre peluze, dar și parțial la Tribuna I și Tribuna a II-a au fost montate scaune. Nocturna este și ea instalată pe jumătate din stadion, pentru că ea va fi pusă sus pe coronament.

 

În plus, organizatorii susțin că până la sfârșitul lunii iunie acoperișul, tribunele și tot ce ține de interior va fi la cheie, pentru ca mai apoi, în luna următoare să fie montat gazonul.

Dincolo de stadiul lucrărilor din interior, se lucrează de zor și în afara arenei. Astfel, hotelul, care este construit se află la etapa zugrăvitului, în timp ce în parcare se montează deja pavele. De altfel, Calancea a dorit și el să dea o mână de ajutor la pavele, pentru ca locul în care-și va parca și el mașina în viitorul apropiat să arate impecabil.

”Abia aștept să fie gata și abia aștept primul meu meci aici în tricoul Craiovei. Sunt convins că lucrurile vor sta cu totul altfel pentru noi din momentul în care vom evolua pe stadionul nostru. Îmi doresc să câștig cât mai multe trofee de acum înainte”, a spus Calancea, pentru Digi Sport.

Nu la fel de încrezători precum constructorii sunt și oficialii echipei din Bănie. Marcel Popescu, președintele celor de la CS U Craiova, a spus, într-un interviu exclusiv acordat pentru Digi Sport, că orașul Pițești a fost deja ales pentru a le găzdui meciurile din sezonul viitor, până va fi gata stadionul.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Conform celor care se ocupă de construcția ”noului Central”, stadionul a avut primul termen de finalizare noiembrie 2016. Între timp, acest termen a fost modificat de două ori: prima dată, martie 2017 iar acum se spune că va fi gata, cel mai probabil, în vară.

VIDEO