• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gino Iorgulescu are gânduri mari pentru noul mandat în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Şeful LPF vrea ca forul pe care îl conduce să aibă drept de vot în Comitetul Executiv al FRF, dar şi om în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

"O să ne batem pentru acest drept de veto (n.r. în Comitetul Executiv al FRF) pentru că avem doar trei voturi. Hotărăsc pentru Liga 1 cei de la fotbal pe plajă, fotbal în sală, fotbal feminin. Noi trebuie să hotarâm pentru tot ce ţine de fotbalul profesionist. Noi facem tot ce e posibil să schimbăm în Comitetul Executiv acest lucru, să avem drept de veto. Vrem să încercăm să avem şi în cadrul CCA un cuvânt de spus pentru că suntem marginalizaţi şi nu putem lua nicio hotărâre. Sunt greşeli mari de arbitraj, cei de la Comisie nu au stat să îi analizeze şi ne-am trezit că etapa următoare sunt tot ei în teren. Vrem să avem un om care să urmarească delegarile, cum se analizează arbitrii. Chiar dacă nu are drept de vot, măcar să fie observator acolo", şi-a propus Iorgulescu.

Gino Iorgulescu promite cluburilor şi că vor avea parte de cel puţin la fel de mulţi bani şi în viitorul contract de drepturi TV, care va intra în vigoare din 2019.

"Am candidat pentru că am asigurări că acest contract de drepturi TV va fi la fel sau chiar şi mai mare decât actualul. Atunci am decis să candidez, când am aflat că mai pot face un contract la fel de bun", a anunţat preşedintele LPF.

Gino Iorgulescu a câştigat cu 13-1 lupta cu Sorin Drăgoi pentru preşedinţia LPF.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT