• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Pandurii Târgu Jiu se află oficial în procedura de insolvență. Tribunalul Gorj a admis cererea formulată de clubul oltean, care a apelat la această soluție din cauza problemelor financiare.

Gorjenii au devenit al treilea club din Liga 1 aflat în insolvență, după CFR Cluj și ASA Târgu Mureș.

Joi va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor în care se va întocmi un plan de reorganizare. Vom discuta situația clubului și cu jucătorii”, a declarat Narcis Răducan, președintele Pandurilor.

Problemele financiare ale Pandurilor au apărut din momentul în care clubul a rămas fără sprijinul principalului susținător, Complexului Energetic Oltenia. Din acest motiv, Pandurii a fost nevoită să se autofinanțeze în ultimul an și a anunțat un buget anual de 4.5 milioane de euro.

Lipsa finanțării din partea CEO a dus la datorii către jucători, care s-au plâns în mai multe rânduri de situația gravă în care a ajuns clubul.

Lucian Sânmărtean, George Țucudean și Ovidiu Herea sunt cele mai sonore aflate în lotul echipei lui Petre Grigoraș, aflată pe locul 5 în Liga 1, cu 19 puncte după 12 etape.

Pandurii Târgu Jiu a evoluat în această vară în preliminariile Europa League, unde a fost eliminată, după o dublă înfrângere, de Maccabi Tel Aviv.

Dinamo e singurul club din România care a depășit cu bine perioada insolvenței. Alte cluburi, precum Rapid, Petrolul, Farul, “U Cluj”, Oțelul și FC Bihor, au intrat în faliment după ce nu au reușit să respecta planul de reorganizare.