• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La doar 19 ani, Dennis Man "a explodat" sub comanda lui Nicolae Dică, iar Gigi Becali se gândește, deja, să-l vândă pe acesta pe bani mulți într-un campionat de top din Europa.

Unul dintre oamenii care au avut o contribuție esențială la ascensiunea lui Man este Roland Nagy, tehnician care l-a pregătit pe Dennis la UTA. Fost jucător și el la Steaua, tehnicianul crede că Man se aseamănă ca stil de joc cu noul star al Realului, Marco Asensio.

În plus, fostul mijlocaș al roș-albaștrilor crede că Man este combinația perfectă între Hagi și Adrian Ilie, doi dintre reprezentanții "Generației de Aur".

"Man este un jucător extrem de talentat și are o valoare extraordinară. Știam că o să vină și timpul lui. Poate că Reghe a greșit nefolosindu-l atunci, însă la Steaua e mereu o presiune mare și obiectivele sunt pe măsură. Din acest motiv, probabil că Reghe a preferat jucătorii cu experiență. La Steaua, eu îl văd în spatele lui Gnohere, acolo ar da randamentul cel mai bun. Să nu uităm că și Budescu este însă un jucător fantastic.

L-am antrenat pe Man la UTA și pot spune că poate fi oricând un jucător decisiv. În scurt timp, el va fi un fotbalist complet. Îi lipsește agresivitatea deocamdată, însă Man este acel număr 10 care lipsește în România.

Din fotbalul european, eu l-aș compara pe Man cu Asensio, mai ales că au cam aceeași vârstă. Dacă mă refer la fotbalul românesc, eu cred că este combinația perfectă între Hagi și Adrian Ilie", a spus Nagy pentru digisport.ro.

Fostul antrenor al celor de la UTA crede că Man poate juca fără probleme într-un campionat de top din Europa.

"Eu l-aș vedea în campionatul Spaniei, mai ales pentru că acolo sunt căutați jucătorii cu pasă decisivă, așa cum este el. Cred că La Liga i se potrivește cel mai bine. Chiar și în Anglia cred că ar face față, cu puțină agresivitate în plus", e convins Nagy, de 4 ori campion cu Steaua (1995, 1996, 1997, 1998).

Atacantul roș-albaștrilor a fost declarat ”Cel mai bun tânăr fotbalist din 2017” la Gala Fotbalului Românesc și admite că visul lui e să ajungă la o echipă mare din Vest.

”Cea mai mare dorință e să ajung într-un campionat puternic, dar până atunci trebuie să îmi fac treaba bine și să demonstrez că sunt un jucător valoros. Îmi place Cristiano Ronaldo, dar nu am un idol”, a declarat atacantul de 19 ani.

”Nu credeam vreodată în viața mea că un copil de 19 ani îmi va da atâta siguranță în joc când e mingea la el. Și numele lui e Man. Dennis Man! Nu credeam. Nu credeam că un copil de 19 ani poate fi atât de precis și atât de valoros încât să nu am nicio emoție când e mingea la el.

În opinia mea, la ora asta, el este principalul jucător al echipei. El este jucătorul care nu greșește nimic. El este cel mai bun jucător al Stelei, dintre cei tineri, la ora actuală”, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

6 goluri și 8 pase decisive și-a trecut în cont Dennis Man în cele 26 de meciuri adunate în tricoul FCSB, în toate competițiile acestei stagiuni.