• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Astra - CFR Cluj 2-3. Dan Petrescu a criticat şi el sistemul competiţional din Liga 1, după victoria cu 3-2 a lui CFR Cluj de pe terenul Astrei. Antrenorul ardelenilor nu e de acord cu înjumătăţirea punctelor în faza play-off-ului şi play-out-ului.

”Nu mi se pare corect actualul sistem de desfășurare a campionatului, nu mi se pare normal, dar trebuie să-l acceptăm. Este un sistem care.... Bine, mie mi-ar plăcea să fie un sistem cu play-off și cu play-out, dar să rămână fiecare cu punctele lui. Așa da, așa ar fi normal, oriunde în lume.

Dacă ai implementa un astfel de sistem într-o țară precum Anglia, Italia, Germania sau Spania, ar râde toată lumea. Cum, tu muncești, faci puncte și după aceea vin alții și ți le înjumătățesc? Nu mi se pare normal. 100% nu este normal. Dar, dacă așa s-a stabilit, respectăm. Dar, nu mi se pare normal. Să se facă play-off și play-out, dar fără să se înjumătățească punctele. Sigur, din sezonul viitor, nu din acest campionat”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de după meciul de la Giurgiu.

Petrescu nu e primul care se plânge de sistemul din prima ligă din România. Fostul antrenor al Astrei, Marius Şumudică, şi managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, au atacat şi ei decizia înjumătăţirii punctelor din prima ligă.

Sistemul cu play-off şi play-out din Liga 1 a fost introdus din sezonul 2015-2016.