• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Deși se află de partea celor de la CSA în războiul cu echipa patronată de Gigi Becali, Victor Pițurcă s-a săturat de modul în care repezentații Armatei tratează problema brandului "Steaua" și cere intervenția în forță a autorităților pentru a lămuri cât mai repede situația.

Fostul selecționer e convins că în cazul în care Ministerul va avea câștig de cauză, noua echipă a Armatei ar putea evolua direct în Liga 1.

"Eu vreau să se afle adevărul. Cum s-a luat Steaua, în ce condiții și atunci se va ști. Dacă Steaua a fost luată fraudulos, înseamnă că sunt și cei de la Minister de vină, pentru că nu fac tot posibilul să iasă adevărul la iveală și să revină în prima ligă. Dacă are dreptate patronul lui FCSB, să fie sănătos. Are dreptate și cu asta basta. Instanțele au dat o decizie, dar se spune tot 'Steaua' și Ministerul nu face nimic. Dacă nu interesează pe nimeni, de ce m-ar interesa pe mine?" a declarat Pițurcă într-o intervenția telefonică la Fotbal Club.

De asemenea, fostul selecționer a sărit în apărarea juristului Florin Talpan, cel care a fost sancționat după afirmațiile făcute în cadrul emisiunilor TV cu privirea la situația brandului "Steaua". Pițurcă e convins că se încearcă "îngroparea cazului", astfel încât toți adevărații vinovați să nu fie aflați niciodată.

"Să faci aşa ceva omul care ţi-a câştigat atâtea procese şi care s-a luptat din răsputer, înseamnă că cei de acolo nu vor ca adevărul să iasă la iveală. Eu, din câte am înţeles, a avut acordul din partea clubului să iasă, să vorbească, să facă declaraţii și apoi a fost sancționat. Dacă omul care câştigă procese şi să răzbate este sancţionat, vă daţi seama că nu este în regulă. Cred că cei din vârful piramidei, care nici ei nu sunt uşă de biserică, ar trebui să ia nişte decizii.

Vă daţi seama că stadionul Ghencea a fost închiriat pe câteva mii de euro, când de acolo se puteau scoate câteva zeci de mii de euro pe lună. Și eu m-am bătut pentru asta, să fie acolo 3-4-5 mii de euro chiria. Acolo trebuiau să plătească 100-200 de mii de euro. Probabil că le este frică, pentru că lucrurile n-au fost în regulă. Probabil că le este teamă să nu li se impute lor nişte sume de bani. Organele de anchetă, DNA-ul ar trebui să intervină se afle adevărul. Numai să se vrea. Să se ia actele de la LPF și FRF că am înțeles că au fost depuse fraudulos" a mai spus Pițurcă.