• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Oficialii celor de la FCSB speră ca în urma procesului de la TAS să devină campioni ai României și astfel să li se sporească șansele de a se califica în grupele Champions League, marele vis al lui Gigi Becali.

Planul de la București nu s-a potrivit însă cu cel de la Lausanne, și asta deoarece cei de la Viitorul fac tot ce ține de ei pentru ca judecătorii de la TAS să ofere cât mai târziu posibil un răspuns.

Becali a anunțat, ÎN DIRECT la ”Digi Sport Matinal”, ediția de luni, 19 iunie, că procesul de la TAS se va judeca în regim de urgență și că până la data de 12 iulie se va da un răspuns, pe 14 iulie fiind programată tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al UCL. Finanțatorul a avut, însă, dreptate doar pe jumătate, întrucât cei de la Viitorul n-au fost de acord cu ”urgentarea”, situație în care steliștii nu mai au ce face.

”Nu se va judeca în regim de urgenţă, nu ştiu ce a spus domnul Becali despre vreo taxă pe care a plătit-o dânsul în contul nostru. Pentru o judecată în regim de urgenţă este nevoie de acordul ambelor părţi. Aşa, noi, FRF şi LPF avem termen 20 de zile, până pe 4 sau 5 iulie, nu ştiu cu exactitate, să trimitem la TAS dosarele pentru apărare. Rămâne de văzut apoi când se va stabili termen pentru judecată”, a declarat directorul general de la Viitorul, Cristian Bivolaru, pentru Digi Sport.

Legat de alegerea limbii franceze pentru acest proces, oficialul campioanei României consideră că ”nu e nicio surpriză câtă vreme judecătorul ales de FCSB este francez şi, dacă am înţeles bine, ştie doar limba franceză. Deci nu e nicio surpriză, avantaj, victorie sau mai ştiu eu ce concluzie am văzut că s-a tras luni, după anunţul domnului Becali”.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Pentru a se judeca un caz în regim de urgență la TAS este obligatoriu acordul ambelor cluburi, susține Gazeta. Dacă un singur club se opune, atunci procedura își urmează cursul firesc, astfel că un răspuns poate veni și după două luni de zile.

În aceste condiții, cei de la FCSB au de pierdut exact acolo unde-l doare cel mai mult pe Becali: adică la tragerea la sorți. Dacă TAS-ul va decide că Steaua e campioană, dar verdictul va veni după tragerea la sorți, atunci UEFA va ține cont de asta și va face joncțiunea între cele două cluburi. În aceste condiții, FCSB va prelua adversarul Viitorului, dar nu va fi un mare avantaj deoarece constănțenii nu sunt capi de serie, statut pe care roș-albaștrii l-ar avea. 
Ludogoreţ, Olympiakos, Celtic, Copenhaga, Salzburg, Legia Varşovia sunt echipe pe care le poate întâlni Viitorul pe traseul campioanelor, în timp ce FCSB, cu statut de cap de serie, ar fi "ales" oponenta dintre nume precum Hafnarfjordur, Sheriff Tiraspol, Qarabag, Astana, Slavia Praga, Malmo.

Mai mult, dacă verdictul de la TAS va veni după ce se va fi terminat și turul al treilea, iar Viitorul va fi, să spunem eliminată, atunci UEFA nu va mai putea să o ”ajute” cu nimic pe Steaua, care va continua să evolueze conform programării inițiale.