• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Ionuț Popa are motive de bucurie. ACS Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Viitorul, ajungând astfel la cel de-al treilea succes al sezonului. Victoria bănățenilor a fost adusă de Cârstocea, care a transformat o lovitură de la 11 metri.

Antrenorul bănățenilor a ținut să-și felicite jucătorii și speră ca, odată cu această victorie, echipa să beneficieze și de o oarecare liniște financiară.

”Îmi face plăcere să-mi laud juătorii pentru că azi au jucat foarte bine împotriva unei echipe care mie îmi place foarte mult. Știam că avem meci greu. Am avut șansă, meritul este al jucătorilor.

Sperăm să se facă liniște la Timișoara. Eu am cerut doar să fiu lăsat în pace și continuu să spun acest lucru si mai departe. Dacă am fi lăsați în pace și am fi liniștiți din punct de vedere financiar, lucrurile ar merge și mai bine.

Există o neliniște în vestiar, un vestiar care trebuie să fie sacru în fotbal și doar antrenorul să dicteze și să facă în aşa fel încât să meargă lucrurile bine. Eu încerc să fac ca Timișoara să meargă bine, să am o echipă, am și dovedit în câteva jocuri; e adevărat că am fost și penibili în unele jocuri”, a declarat Ionuț Popa, la finalul jocului.

Tehnicianul de 63 de ani a dezvăluit că nu el a hotărât cine să execute penalty-ul și a povestit un episod de pe vremea când era antrenor la Iași, iar jucătorii desemnați de el au ratat două lovituri de la 11 metri.

”Jucătorul care are personalitatea decisivă în acele momente poate să execute, eu nu dictez niciodată. O singură dată am dictat într-un meci pe când eram la Iași și doi jucători au ratat amândouă loviturile de la 11 metri și am pierdut. De atunci nu mă mai bag la 11 metri, dacă vine unul din tribună și-mi spune că trebuie să bată Rîmniceanu, Rîmniceanu o să bată”, a mai spus Ionuț Popa.