• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Fostul arbitru FIFA, Adrian Porumboiu, a pus sub semnul îndoileii anumite decizii importante luate de către Ovidiu Hațegan în derby-ul Dinamo - Steaua, încheiat cu scorul de 3-1 pentru ”câini”. Dacă în cazul penalty-ului acordat pentru ”roș-albaștrii” în primele secunde de joc, fostul patron al lui FC Vaslui n-a avut nimic de obiectat, acesta a spus că Hațegan ar fi trebuit să mai acorde o lovitură de pedeapsă pentru echipa lui Reghecampf, la intervenția lui Steliano Filip asupra lui Adi Popa.

Este un fault clar, jucătorul dinamovist îl împinge cu mâinile, deci este o împingere neregulamentară, care se sancționează cu lovitură liberă directă. Fiind în suprafața de pedeapsă, 11 metri. Nu sunt comentarii. Cine spune că a fost umăr la umăr, nu... Umăr la umăr este un atac regulamentar, dar nu a fost nici vorbă de umăr la umăr”, a spus Adrian Porumboiu, pentru Ziare.com.

În schimb, fostul arbitru nu este deloc convins că se impunea penalty pentru Dinamo:

Mai e de discutat faza în care se acordă penalty pentru Dinamo, o fază mai mult decât discutabilă. Nu orice punere de mână... Trebuie să îl tragă, să îl împingă. Mâna pe adversar, dacă o pui... Nu e la baschet. Poți să pui mâna, dar depinde ce ai făcut cu mâna, l-ai tras, l-ai împins, l-ai scos de sub minge.

Sunt multe lucruri care se iau în seamă. Eu pe imagini n-am văzut că a fost 11 metri, dar probabil, dacă el a fost acolo și a văzut, e altă discuție. Nu tot ceea ce nu vedem la televizor și nu observăm noi la reluări... Nu putem spune că am văzut bine, pentru că poate să fie un unghi pe care nu l-au prins camerele TV.

Dacă vorbim de gradul de uniformitate aplicat regulilor jocului, nu se cade, adică nu dai penalty la Popa și dai penalty aici. Mai mult decât discutabilă o asemenea apreciere, nu e o apreciere uniformă regulilor jocului”, a declarat Porumboiu, care e de părere că întârzierea startului partidei din cauza coregrafiei suporterilor dinamoviști ar trebui analizată de către comisiile FRF:

(Hațegan) n-avea ce să facă, pentru că era o regie de prea mare amploare și erau culpabili organizatorii, au stins lumina. Ce putea să facă arbitrul? Să dea drumul la lumină? Să se ducă să se urce pe instalații? Adică trebuie să consemneze în raport ce s-a întâmplat și comisiile să decidă.

Jocul trebuia să înceapă la ora stabilită. Coregrafia a fost excepțională, dar era bine dacă o făceau când începea jocul. Dar nu puteau să întrerupă lumina când începea jocul. Sunt multe lucruri de discutat iaci, chit că a fost plăcut. Dar nu tot ce e plăcut e și regulamentar”, a mai zis Porumboiu, care a făcut referire și la derby-ul din Ghencea, din 1997, atunci când dinamoviștii au incedinat o peluză: ”Decât să dai foc la tribune, mai bine stingi lumina. E de preferat”.