• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ultimele zile au fost extrem de agitate la Dinamo. Totul s-a amplificat după ce marți dimineață antrenorul Vasile Miriuță s-a trezit fără mașină în fața hotelui RIN, acolo unde echipa se afla în cantonament. Au urmat ore agitate, s-a discutat chiar despre un nou antrenor, dar, până la urmă, Miriuță a fost reconfirmat. Imediat după aceea, Ionuț Negoiță a decis să meargă în cantonamentul de la Săftica, pentru a sta de vorbă cu jucătorii.

Este limpede că oficialii ”câinilor” au încercat în ultimele 24 de ore să-l demită pe Miriuță și să-l aducă pe banca tehnică pe Claudiu Niculescu. Pentru că ultimul a refuzat, spre mirarea roș-albilor, Vasile Miriuță a fost reconfirmat și va mai sta la gruparea din ”Ștefan cel Mare” cel puțin până la finalul anului, când se va discuta iar viitorul echipei. Actualul antrenor are stipulată o clauză în contract potrivit căreia poate fi demis în pauza de iarnă dacă echipa nu se află pe loc de play-off.

În aceste condiții, cu Vasile Miriuță reconfirmat, Negoiță a simțit că este momentul să stea de vorbă și cu jucătorii și să le explice situația, tocmai pentru ca tehnicianul să-și recapete total autoritatea în vestiar. Astfel, omul de afaceri va ajunge, în cursul după-amiezii, la Săftica, acolo unde va purta discuții colective, dar și individuale cu jucătorii.

"E un moment greu, dar îl vom depăşi împreună. Sâmbătă voi fi pe bancă la meciul cu Iaşiul. Vom face front comun şi vom trece peste acest moment greu", a declarat Vasile Miriuţă, pentru Digi Sport.