• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Craiova a dezvăluit care va fi prima mutare pe care o va face pe piaţa transferurilor, în această iarnă. Oltenii vor plăti 700.000 către Pescara pentru a activa clauza de cumpărare a lui Alexandru Mitriţă.

"De la Gică Hagi l-am luat pe Băluţă şi l-am ratat pe Mitriţă, dar acum nu îl mai ratăm pe Mitriţă. În iarnă, prima investiţie care se va face cu siguranţă va fi achitarea clauzei de cumpărare a lui Mitriţă.

Clauza poate fi dusă până în primăvară, dar o facem în decembrie. Ne va costa 700.000 de euro", a anunţat preşedintele oltenilor, Marcel Popescu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Atacantul de 22 de ani a adunat 15 meciuri în toate competiţiile acestui sezon: a marcat cinci goluri şi a oferit şi un assist.

Mitriţă a intrat în istoria Craiovei: a devenit primul jucător care a marcat pe noua stadion "Ion Oblemenco"! Vârful şi-a trecut în cont o dublă în duelul câştigat în faţa lui Juventus, cu 3-1.

Născut la Craiova, Mitriță a ajuns la Academia de Fotbal a lui Gică Hagi în 2012 și a fost împrumutat pentru jumătate de sezon la FCSB, unde a evoluat în UEFA Youth League, revenind ulterior la Viitorul.

Pescara l-a cumpărat de la Viitorul pentru 800.000 de euro. Mijlocașul ofensiv nu a reușit însă să se impună în Italia şi a revenit la Craiova.