• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Claudiu Maior a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție și a decis să demisioneze din funcţia de viceprimar al oraşului Tg. Mureş, ceea ce poate fi o veste proastă şi pentru vicecampioana ASA.

Deşi nu deţinea o funcţie oficială la gruparea ardeleană, Maior avea o mare influenţă şi asigura sprijinul financiar necesar obţinerii unor performanţe importante.

Informaţia a apărut chiar în ziua în care ASA va juca turul semifinalei de Cupa României cu CFR Cluj, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, şi a fost confirmată chiar de Claudiu Maior.

"Am luat la cunoștință decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în care se admite recursul Agenției Naționale de Integritate care casează sentința favorabilă în primă instanță nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Tîrgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

În aceste condiții, deși încă nu mi s-a comunicat oficial soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând de astăzi, m-am retras din funcția de viceprimar iar din funcția de consilier local îmi voi depune mandatul la prima ședință a Consiliu Local Tîrgu Mureș.

Am discutat cu primarul municipiului despre această situație, urmând ca în perioada următoare domnia sa să decidă dacă va mai avea nevoie de energia și experiența mea acumulate în acești ani în care am fost în slujba comunității.

Mulțumesc tuturor colegilor și târgumureșenilor pentru colaborarea arătată pe parcursul ultimilor ani și cred că și pe mai departe, împreună, români și maghiari, trebuie să ne unim eforturile pentru a dezvolta și pentru a menține Tîrgu Mureșul drept unul din cele mai frumoase orașe ale României", a scris Maior, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de AGERPRES, Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 – aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 lei, cu Primăria Târgu Mureş, prin PFA Maior Sergiu Claudiu, încălcând dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003 şi art. 75, alin. (1) din Legea nr.393/2004.

În acelaşi timp, ANI a arătat că, la data de 6 septembrie 2013, inspectorii de integritate au constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Claudiu Maior, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local, a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare totală de 35.840 lei, cu Primăria Municipiului Târgu Mureş, prin PFA Maior Sergiu Claudiu.