• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Reprezentanții Primăriei Capitalei au oferit, printr-un comunicat remis presei, un răspuns prin care lămuresc în mare măsură care va fi stadionul pe care se va juca marele meci Dinamo - Steaua.

Cei de la Primăria București susțin că stadionul ”Arena Națională” nu are nicio problemă și că este doar o chestiune de zile până când vor primi și actele oficiale din partea celor de la ISU, susține sport.ro.

Meciul Dinamo-Steaua se va disputa duminică, 22 noiembrie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Oficialii de la ”Capitală” susțin că ISU și-a dat avizul asupra proiectului încă din 2011, dar că la recepția finală au avut câteva cerințe suplimentare față de proiect. După ce au fost efectuate toate testele solicitate de cei de la ISU s-a ajuns la concluzia că doar membrana este necorespunzătoare.

”Precizăm ca același tip de membrană a fost folosit la Stadionul Național din Varșovia, Frankfurt, Stadionul Olimpic din Berlin, Stadionul RheinEnergia din Koln și Stadionul Olimpic din Kiev, iar aceste stadioane au aviz de funcționare. La toate stadioanele noi realizate în ultimii 15 ani pentru acoperirea arenelor s-a utilizat acest tip de membrană arhitecturală”, se arată în respectivul comunicat.

Deși s-a spus că problema majoră a celui mai mare stadion al țării este cea legată de parcarea subterană, care nu are ieșiri de urgență și că acolo sunt condiții pentru a se produce o tragedie de proporții în caz de incendiu, reprezentanții primăriei au altă opinie.

”În timpul verificărilor efectuate de ISU nu au existat probleme referitoare la subsol, acesta fiind echipat cu toate sistemele necesare. Nu există pericolele precizate de anumiți oameni de fotbal, acestea fiind simple speculații.

Noi sperăm ca acest aviz să fie obținut cât se poate de repede luând în calcul că nu există probleme de remediat, ci doar acțiuni administrative”.

În aceste condiții, Derby de România, Dinamo - Steaua, va fi găzduit de ”Arena Națională”.