• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 16:15. Adrian Ambrosie, noul președinte al moldovenilor, a spus că nu înțelege de ce Prunea se va prezenta la reunirea echipei.

”Prunea nu mai e președintele clubului, nu înțeleg de ce vine la reunire. Hotărârea de reziliere unilaterală a contractului i-a fost trimisă ieri prin executor judecătoresc.

Noul președinte al clubului sunt eu. Am fost mandatat de Comitetul Director să preiau această funcție!”, a spus Ambrosie, pentru Digi Sport.


Situația de la CSM Poli Iași nu este deloc una atât de calmă și înfloritoare precum încearcă să o prezinte noua conducere a clubului. Florin Prunea, care încă mai este președintele moldovenilor, a spus, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită de emisiunea ”Digi Sport Matinal”, că instituțiile statului trebuie să fie atente la tranzacțiile care se vor face de acum înainte la gruparea din Copou.

”Când voi primi o hârtie oficială, voi vedea ce voi face împreună cu avocații mei. Eu sunt președintele clubului, sunt obligat să mă prezint, mai am contract până la 24 iulie. Voi fi prezent la reunire.

Ce jucători? Nu au voie să transfere jucători extracomunitari pentru că legea le interzice. În acest moment, nu este transferat niciun jucător, nu există niciun fel de documente. Restul, vopseaua asta de imagine, cu autocarul ăla revopsit, reșapat, plimbat prin oraș ca Sfintele Moaște. În plus, este și ilegal, pentru că legea interzice ca un autocar din Republica Moldova să transporte persoane în interiorul Uniunii Europene, ăștia nu sunt sănătoși la cap!”, a spus Prunea.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Fostul mare portar crede că și modalitatea de plată a jucătorilor va fi una necorespunzătoare zilelor noastre.

”Se joacă cu legile, ei cred că sunt pe la ei pe acolo. Ce autocar al clubului? Este un autocar reșapat, care a fost la altă echipă, doar s-au pus niște folii pe al ca să fie vopsit așa frumos și să se plimbe prin tot orașul să mintă pe toată lumea.

Lucrurile sunt mult mai grave și aici autoritățile statului trebuie să fie atente la felul în care vor fi plătiți jucătorii , pentru că sunt lucruri în neregulă acolo. Adică, cum, nu se schimbă forma de organizare a clubului, nu? Că așa s-a spus. Ei plătesc jucătorii pe care-i aduc și Primăria plătește jucătorii care au rămas. Părerea mea, și așa va fi, ei vor plăti jucătorii cu sume modice în contractele pe care le au în România și prin altă parte, cred că pe la Tiraspol, pe acolo, unde duc ei echipa în cantonament, sau prin alte părți pe la Chișinău, plătesc jucătorii la negru, pentru a eluda taxele statului român.

Dar, sunt convins că autopritățile stau cu ochii pe ceea ce se întâmplă aici pentru că vorbim de o țară europeană și de așa-ziși investitori dintr-o lume în care știți foarte bine ceea ce se întâmplă”, și-a continuat Prunea tirada.

Oficialul moldovenilor este nemulțumit și de felul în care noua conducere a decis să se despartă de Bole și de Țigănașu, fotbaliși de bază ai celor de la CSM Poli Iași.

”Neagoe mai are contract până la 30 iunie, își respectă contractul.

Lukas Bole, l-au pus să renunțe la un salariu ca să plece mai devreme, un băiat admirabil. La fel și cu Țigănașu, pe care l-au pus să renunțe la un salariu, 4.000 de euro și care a rămas liber de contract, unul dintre primii trei fundași din țară.

Înseamnă că s-au apucat de prostii. E ceva fără precedent”, a mai spus Prunea, la Digi Sport.