profimedia-0865581110
Exclusiv Prunea nu s-a ferit de cuvinte și a dezvăluit cum a catalogat observatorul prestația lui Kovacs din Barcelona-PSG
iftime 8
Valeriu Iftime, în culmea fericirii după ce FC Botoșani a umilit-o pe FCU Craiova: ”E talismanul nostru”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Video Manea a spus totul despre haosul de la CFR Cluj: ”E nevoie de un antrenor ca lumea. Să fie seriozitate”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video UPDATE: Prunea ”a dat-o la pace” cu primarul Iașiului, la câteva ore după ce l-a făcut praf în conferința de presă

09.04.2017, 10:45

UPDATE: După intervenția primarului Mihai Chirica, la Digi Sport Matinal, Florin Prunea a revenit la sentimente mai bune față de acesta. Președintele lui CSM Poli a reușit să dialogheze cu edilul în cadrul emisiunii și chiar a stabilit o nouă întâlnire cu el, pentru a discuta despre viitorul clubului.

Prunea
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Suntem vecini de case. Eu, acum, mă uit la el în casă. Suntem balcon în balcon. Aveam dimineți, când îl pândeam pentru a discuta cu el?

Banii din fundație, care au fost s-au dus către celelalte sporturi. Acei bani s-au cheltuit pentru rugby, pentru handbal... Astea sunt lucruri pozitive, că vorbim tot de sport. Ar face bine domn primar să trimită pe cineva la echipă, să vorbească.

Să nu fie prea târziu după Paște, pentru că, pe 15, se fac trei luni de neplată și toți jucătorii pot fi liberi. Din punct de vedere sportiv, stăm bine, dar trebuie să mișcăm lucrurile pentru la anul. Cu Prunea, fără Prunea, cu Neagoe... Indiferent de cine vine trebuie să-și facă temele”, a declarat Prunea la Digi Sport Matinal.

Inainte ca primarul Chirica să revină în direct prin telefon și să stabilească o nouă înțelegere cu președintele clubului, Prunea a menționat că este foarte greu de găsit o sursă de fințare privată pentri Poli Iași.


Finanțarea privată la Iași este aproape imposibilă. Când am renunțat la Nicolo (Napoli) și aveam nevoie de 15.000 de euro, de dimineața de la 8:00 și până seara la 10:00, am umblat pe la oamenii potenți financiari, pentru ajutor financiar pentru o săptămână și n-am reușit”, a precizat Prunea.


VIDEO Poli Iași - Botoșani 2-1. În conferința de presă de după derby-ul Moldovei, președintele ieșenilor, Florin Prunea a lansat un atac dur la adresa primarului orașului, Mihai Chirica, și a altor oameni din primărie, din cauza cărora finanțarea clubului din Copou a fost sistată din acest an.

Prunea a dat asigurări că, în ciuda faptului că atât el, cât și jucătorii și membrii staff-ului tehnic nu au mai fost plătiți de la începutul anului, ei ”nu vor să-și lege numele de dispariția clubului” și i-a cerut primarului Chirica să nu mai considere că echipa îi aparține fostului edil, Gheorghe Nichita.

Felicit antrenorii și băieții pentru modul în care își fac meseria. Mă bucur că băieții înțeleg mesajul meu pe care îl transmit tot timpul. Trebuie să ne respectăm meseria, pentru că cine muncește și își face meseria în mod corect reușește în viață. Niciunul dintre noi nu trebuie să ne legăm numele de dispariția echipei, nici eu Florin Prunea, nici Eugen Neagoe, nici Adi Kereszy, nici Sebi Moga, nici Benone Dohot, nici Grahovac, nici Caparco, nici nimeni, pentru că noi am trăit în acest oraș niște clipe incredibile. O echipă iubită, un simbol al orașului, pe lângă multele lucruri frumoase care sunt în Iași.

Și nu pot să înțeleg de ce se dorește dispariția acestei echipe. Domnule primar, aveți tăria și veniți în fața noastră și a jucătorilor și spuneți-ne! Dobitocii aceștia care n-au făcut nimic în viața lor stau pe lângă dumneavoastră și vă picură tot felul de prostii. Din păcate, nu avem dialog cu dumneavoastră și am ajuns să vorbim prin intermediul presei.

Clubul ăsta nu-l conduce Nichita. Clubul ăsta îl conduce Florin Prunea. Mi-ați dat mână liberă, am avut o discuție înainte de a ajunge primar. Aveți pe lângă dumneavoastră, niște no name-uri, care n-au făcut nimic în viața lor și dacă pleacă din Iași se rătăcesc. Această echipă pleacă în deplasare cu două zile înainte, ca să odihnim jucătorii. Dacă aveți întrebări să-mi puneți, mă întrebați personal.

Singura persoană competentă din Iași care poate conduce această echipă este Sorin Boca. Restul, no name-uri, șpăgari. I-am dat afară de la club, oameni mici!

Îi datorez enorm domnului Nichita, cu el am plecat la drum ca președinte de club. Îi mulțumesc pentru sprijin. Și dumneavoastră vă mulțumesc, dar până în momentul în care ați ajuns primar. După aceea, nu pot să înțeleg de ce, după cele mai bune rezultate din istoria Iașiului, echipa aceasta nu a mai fost finanțată. De ce, acum două zile, domnule primar, m-ați chemat cu antrenorul, și după nu ne-ați mai primit. Măcar, respectați-ne meseria. Dați-ne afară, aveți tăria asta și puneți pe cine vreți. Dar nu vă bateți joc de un oraș întreg și de Politehnica Iași, pentru că veți plăti. Echipa asta e a ieșenilor, este unul dintre brandurile orașului. N-am pățit niciodată așa ceva.

N-a ieșit nimeni să ia apărarea acestei echipe. Am văzut politicieni care s-au luat de echipă. Un dobitoc de la liberali, că d-aia o să aibă 10% în Iași și în țară, a spus să nu mai dați bani la fotbal! Nimeni să nu iasă... nici de la Fundația Sportului Ieșean, nici de la Consiliul Director... Am rămas singur cu antrenorii și cu jucătorii.

Niciun leu finanțare, de patru luni. Anul trecut, a fost cea mai mică finanțare de când sunt eu aici, de cinci ani și jumătate. Numai prostii și minciuni.

Nu e posibil să ne chemați și să ne țineți la ușă ca pe ultimii... Nu suntem slugile dumneavoastră. Faceți ceva pentru echipa asta, indiferent cât mai stau eu, cât mai stă Neagoe. Să vă fie rușine pentru modul în care v-ați comportat cu mine și Neagoe. Asta ca de la bărbat la bărbat. Eram în avion și mi-a sunat telefonul. Era Voicu lângă mine. Am ajuns la vestiare, echipa a ieșit la antrenament, primesc mesaj cu 14:30. După antrenament, eram acolo. Lăsând la o parte că e primarul orașului și noi suntem slugi, dar cum e posibil așa ceva?! Mi-a fost rușine față de secretara de acolo. Am vrut să bat la ușă. Apoi am încercat cu mesaje... Nu se face așa ceva, nu e în regulă! Chiar dacă ești primar, sunt relații de respect între oameni”, a tunat Florin Prunea la conferința de presă.

Mi-e rușine, sunt jucători străini. Golubovic n-a luat un leu, n-are bani de mâncare, îl dau afară din casă. N-am avut să-i dau bani băiatului, măcar 320 de euro să-și plătească din chirie. Nu pot, înnebunesc atunci când văd comune și sate cu echipe de fotbal. Copiii de aici au bătut Viitorul, la ambele grupe. Văd 12 echipe la LPS cum împart terenul ca să-și facă antrenamentele... Un singur teren de antrenament în al doilea oraș al țării.

Nichita m-a încercat de 30 de ori, dar am fost corect și aveam cu cine să vorbesc”, a declarat Florin Prunea, sâmbătă seara.

Fostul portar este convins că echipa va încheia sezonul, chiar și în aceste condiții, însă susține că șansele care ea să supraviețuiască din vară sunt extrem de meci:

Indiferent de ce fac ei, echipa aceasta nu va muri. Noi trebuie să lăsăm echipa asta cât mai sus. Dacă la vară se continuă așa, echipa asta n-are cum să înceapă campionatul. Se adună datorii, iar rata din televiziune se duce...”, a adăugat Prunea.

Speranțele fostului portar se leagă și de președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, care și-a exprimat dorința de a sprijini clubul:

Îmbucurător, l-am văzut pe domnul Maricel Popa, președintele Consiliului Județean. Am avut o discuție cu dânsul, mi-a cerut încă puțină răbdare. Sunt și oameni care nu vor să dispară această echipă. Singurul care poate să rezolve problemele în momentul de față este primarul orașului. Avem o finanțare legală, clubul este curat din toate punctele de vedere”, a mai precizat Prunea.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Etichete: fc botosani , florin prunea , primarie , mihai chirica , csm poli iasi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Recomandările redacției
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Video Manea a spus totul despre haosul de la CFR Cluj: ”E nevoie de un antrenor ca lumea. Să fie seriozitate”

Exclusiv ”A semnat din mașină”. Toate condițiile puse de Dan Petrescu au fost acceptate pe loc
Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures
Ion Țiriac s-a 'dezlănțuit', după ce a fost contestat: ”Jucătorii români nu au valoare pentru nimic”
Surpriză! Nu este Bayern Munchen echipa pe care Zinedine Zidane vrea să o antreneze
Zinedine Zidane
Citește și
Exclusiv Apel pentru Dan Petrescu, după umilința CFR-ului cu Farul: ”Nu au nicio șansă”. Florin Prunea avertizează: ”Degringoladă”
Reacția lui Bogdan Andone, după ce FC Botoșani a fost egalată de Hermannstadt în prelungiri în superioritate numerică
Screenshot 2024-01-21 173239
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Exclusiv Florin Prunea a reacționat, după ce Bogdan Lobonț a devenit antrenorul Rapidului: ”De asta a fost pus!”
florin prunea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”