• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO CFR Cluj - Dinamo 1-0. Ardelenii au câștigat meciul cu roș-albii, din etapa a 5-a, în urma unui penalty controversat, transformat de Culio. George Găman a arătat punctul cu var după o fază în care s-a dovedit ulterior că mingea nu l-a lovit în mână pe Nedelcearu, ci în piept. Și publicul Digi Sport a decis că gruparea din Gruia a primit un cadou din partea ”fluierașilor”.

După întâlnirea din Gruia a izbucnit un scandal mare. Oficialii roș-albilor au vorbit despre viciere de rezultat. Cel mai vehement a fost Cosmin Contra, cel care a spus că ”CFR este cea mai puternică echipă din campionat, chiar și peste FCSB”, ironia acestuia fiind una evidentă, cu trimitere și la ajutorul primit din partea ”cavalerilor fluierului”.

Găman a făcut ca CFR să câştige cele 3 puncte. E o echipă care şi-a luat măsuri după investiţiile făcute. Meciul şi penalty-ul. CFR Cluj când a făcut un proiect serios, a beneficiat de toate condiţiile de a se bate la titlu. Are jucători, are antrenor şi conducere şi asta se vede", a spus Contra, în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

Și Adrian Mutu ”a pus tunurile” pe arbitrajul lui Găman: "Am revăzut faza și este penalty inexistent, așa a zis și domnul Crăciunescu. A fost cel mai bun arbitru din România!
Nu e prima oară când Găman greșește așa contra lui Dinamo. Orice echipă care joacă aici pleacă de la 1-0 pentru CFR. Petrescu era ironic când vorbea de arbitraj", a spus Mutu, la Digi Sport Special.

În ajutorul dinamoviștilor au sărit și rivalii de la FCSB. Mihai Stoica a postat pe rețelele de socializare un mesaj ironic la adresa celor de la CFR. "Numai în pielea celor de la CFR să nu fii... Veșnic dezavantajați de arbitri... Mă întreb cum rezistă. Bărbați adevărați, bravo :)", a scris MM pe Facebook.

Și publicul Digi Sport a decis că CFR s-a impus exclusiv cu ajutorul arbitrilor. Într-un sondaj postat pe site, cu întrebarea ”A fost favorizată CFR de arbitraj în meciul cu Dinamo?”, cititorii au decis, în proporție de 73,31% (17399 de voturi) că ”Da”, gazdele au fost ajutate. Doar 26.69% (6331 voturi), dintre votanți au spus că de fapt Găman a procedat corect.

Scandalul a luat și mai mare amploare după ce Adrian Cojocaru nu a validat un gol marcat de Golofca în meciul FCSB - Astra, 1-1. După partidă, Gigi Becali, finanțatorul FCSB, i-a transmis lui Valeriu Argăseală ca etapa viitoare elevii lui Dică să evolueze cu banderole albe.

Noi am câştigat meciul, am bătut 2-1. Dar dacă arbitrul a anulat golul...noi nu putem să câştigăm şi împotriva arbitrilor. Ştii care e treaba, fii atent! Îi felicit pe Contra şi Mutu pentru că fac gălăgie. Trebuie să dăm un semnal de alarmă. Am vorbit deja cu Argăseală, să jucăm cu banderole albe. L-au adus pe Zamfir din Italia (n.r. acesta a avut o funcţie administrativă la Bari) şi au început iar.

În condiţiile astea noi şi Dinamo ne batem pentru locul doi, pentru că locul unu e al CFR-ului. După ce că au echipă bună, au şi trei arbitri care joacă pentru ei. Poţi să lupţi 11 contra 14?", a spus Becali.