• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO Juventus București - Gaz Metan Mediaș. În tribunele stadionului ”Ilie Oană”, din Ploiești, terenul pe care gruparea din Colentina își dispută partidele de acasă, este prezent și Mirel Rădoi, cel despre care s-a spus în ultima vreme că a fost mandatat de către un finanțator-surpriză să negocieze preluarea echipei bucureștene.

Fostul căpitan al Stelei este însoțit de Daniel Oprița, până nu demult antrenorul ”juventinilor”, precum și de Martin Tudor. Potrivit unor surse demne de încredere, actuala conducere de la Juventus ar urma să anunțe săptămâna viitoare numele noului finanțator. 

Aşa cum Digi Sport v-a anunţat, acum câteva zile a avut loc o întâlnire între părţi, lansându-se chiar o ofertă concretă, în valoare de 1,5 milioane de euro pentru preluarea echipei.

În iunie, după ce a promovat Juventus, Ionel Ciuclea, finanțatorul echipei, a discutat cu Nicolae Sarcină posibilitatea de a vinde clubul. Acesta din urmă voia de asemenea să mute echipa în alt oraş, la Târgu Jiu, care după 12 ani rămăsese fără formaţie pe prima scenă. Pandurii Juventus Târgu Jiu urma să fie noua denumire a lui Juventus, dar afacerea a căzut, oferta de două milioane de euro fiind considerată de patronul lui Juve prea mică.

La prima rundă de negocieri între cele două părți ar fi participat și Daniel Oprița, care în acel moment era antrenorul principal al echipei. De altfel, conform aceleiași surse, fostul jucător al Stelei ar urma să revină pe banca tehnică o dată ce Olăroiu și Rădoi vor prelua pachetul majoritar. Juventus se află momentan sub comanda lui Marin Barbu.

Rădoi ar putea lua chiar el loc pe banca celor de la Juventus, însă doar din stagiunea următoare. Fostul căpitan al Stelei a obţinut carnetul de antrenor la Coverciano, categoriile B şi C, iar anul viitor se va înscrie la Bucureşti pentru categoria A, cea care i-ar da dreptul să stea pe banca unei echipe din Liga 1, ca antrenor secund. Este exact situaţia în care se află Nicolae Dică în acest moment.