CUPA ROMÂNIEI (sferturi): Viitorul - Astra, joi, 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

Miami Open: Meciurile din fazele superioare ale turneului de la Miami sunt transmise ÎN DIRECT pe Digi Sport 2

 

 

După ce Pandurii Tg. Jiu a primit acceptul Armatei să folosească baza de antrenament din Ghencea, a venit și reacția finațatorului stelist Gigi Becali, care a respectat decizia CSA, dar amenință cu instanța.

Omul de afaceri a anunțat că va da în judecată Armata, fiindcă nu a primit un răspuns nici după 3 săptămâni de când a solicitat un termen pentru a veni să demonteze tabela de marcaj, nocturna și celelalte materiale pe care clubul de fotbal le-a montat pe stadionul unde a jucat timp de 40 de ani.

"Dacă asta e decizia lor, asta e, ce să mai fac? Dar mă întreb ce o să mai închirieze ei, după ce o să le luăm și tabela și nocturna și tot ce se află în patrimoniul firmei. Eu ce pot să mai fac? Dacă ei vor să distrugem o bază, o distrugem! Noi am întrebat deja de 3 săptămâni când putem veni să demontăm tot ce e al nostru de acolo, dacă nu primim răspuns în scurt timp, o să acționăm în instanță.", a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Pe 22 martie 2015 a jucat Steaua ultima dată în Ghencea, la victoria cu 4-1 contra Viitorului (VIDEO). În luna iulie, a părăsit cu totul baza sportivă a Armatei. Chiar dacă președintele clubului de fotbal, Valeriu Argăseală, a avut câteva întrevederi cu omologul său de la CSA, generalul George Boroi, cele două părți încă nu au ajuns la un acord și o revenire a Stelei în Ghencea este în continuare doar un vis frumos pentru suflarea roș-albastră.

Peste 500.000 de euro pe an cheltuia Steaua în ultima perioadă în care a activat în fieful tradițional: 24.000 de euro pe lună pentru folosirea bazei de antrenament, plus 30.000 de euro pe meci pentru fiecare partidă jucată pe stadionul Ghencea, cu obligativitatea de a disputa acolo cel puțin 10 meciuri pe teren propriu.

Stadionul Steaua (28.000 de locuri) a fost gazda celei mai galonate echipe din România încă din 1974. Arena a fost inaugurată pe 9 aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua - OFK Belgrad 2-2.