• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat că acţionarul lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, nu a primit din partea UEFA promisiuni în ceea ce priveşte acordarea licenţei pentru cupele europene în sezonul 2016-2107, aşa cum şeful roş-albilor afirmase joi seara, la Digi Sport.

"Ştiu că domnul Negoiţă s-a întâlnit cu domnul Traverso (n.r. - Andrea Traverso, directorul general al Departamentului de Licenţiere al UEFA), dar comentariile şi presupunerile dânsului nu le pot comenta. Procedura este aceeaşi, e la cunoştinţa tuturor celor interesaţi. În luna sepetembrie, la acea întrevedere, a prezentat nişte documente şi UEFA ne-a solicitat şi nouă un punct de vedere, pentru că legislaţia nu poate fi cunoscută în totalitate de cei de la UEFA. Noi am dat un răspuns, dar totul a fost informal, nu s-a luat nicio decizie, nu s-a promis niciun procent de succes. Acestea sunt părerile domnului Negoiţă. E posibil să fi apărut această impresie a domnului Negoiţă că cei de la UEFA au arătat o deschidere. E normal, şi eu am o deschidere şi empatizez cu cazul Dinamo, dar când se va analiza se va lua o decizie în conformitate cu documentele şi cu legile aplicabile", a declarat Duru, pentru Mediafax.

Oficialul FRF a precizat că este în contact permanent cu reprezentanţii clubului bucureştean, dar nu a văzut documentele pe care intenţionează să le depună la dosarul de licenţiere, termenul limită fiind 31 martie: "Am discutat cu cei de la Dinamo pe această temă, suntem permanent în contact, dar eu încă nu am văzut documentele pe care le vor depune pentru licenţiere, pentru că este prematur, termenul de depunere a documentaţiei este 31 martie 2016. Până atunci au timp să strângă documente şi să-şi susţină punctul de vedere. Este în responsabilitatea tuturor federaţiilor naţionale să gestioneze procesul de acordare a licenţelor. În situaţia în care UEFA ar considera că o licenţă a fost acordată neregulamentar poate interveni, scrie în regulament. Şi poate lua o decizie de excludere a clubului respectiv şi de sancţionare a federaţiei care a acordat neregulamentar licenţa. Nu pot comenta dacă Dinamo are şanse sau nu. Este părerea domnului Negoiţă, procesul de licenţiere are mai multe trepte şi comisii de luare a deciziilor, iar ultima instanţă este, într-adevăr TAS".

Acţionarul majoritar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, joi, la Digi Sport, că a discutat la UEFA problema participării în cupele europene şi sunt 50 % şanse ca echipa antrenată de Mircea Rednic să evolueze în cupele europene, dacă se va califica, în ciuda faptului că gruparea nu a ieşit la timp din insolvenţă.

Tribunalul Bucureşti a decis, la 24 septembrie 2015, închiderea procedurii de insolvenţă şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga 1. Dinamo este primul club din România care iese din insolvenţă şi, conform regulamentelor UEFA, nu poate participa în cupele europene înaintea sezonului 2017-2018.