• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Regula jucătorului U21 a fost criticată iniţial, dar roadele ei se văd după un singur sezon. În stagiunea recent încheiată din Liga 1 au fost folosiţi doar 118 străini, cel mai mic număr din ultimul deceniu, potrivit lpf.ro.

Majoritatea conducătorilor din prima ligă au fost nemulţumiţi de regula care obligă echipele să aibă pe teren un jucător crescut la nivel național eligibil pentru reprezentativa U21, însă cifrele primului sezon în care această normă a fost aplicată sunt pozitive.

În ultimul an, doar 118 străini au evoluat în Liga 1, astfel că jucătorii români tineri au prins mai multe minute pe teren. În ultimii 10 ani, niciodată nu s-a întâmplat ca atât de puţini stranieri să evolueze în campionatul României.

Pe primul loc la numărul de jucători străini folosiţi se află Dinamo, cu 16, alb-roşiii fiind urmaţi de CS U Craiova (15) şi Astra (14). Urmează CFR Cluj (12) şi un grup de trei cluburi - FCSB, Gaz Metan, CSM Poli Iaşi -, toate cu câte 10 stranieri.

FC Voluntari este echipa care s-a bazat pe cei mai puţini jucători din afara României, doar 3, iar o altă formaţie din Ilfov, Concordia, a avut la dispoziţie 4 străini. Campioana Viitorul şi ACS Poli Timişoara au folosit câte 5 stranieri, FC Botoşani 6, în timp ce retrogradatele ASA Tg. Mureş şi Pandurii au avut câte 9 stranieri.

Cei mai mulţi străini din Liga 1 au venit din Croaţia (15), urmată de Brazilia (13) şi Portugalia (9).

ECHIPA IDEALĂ A STRĂINILOR DIN LIGA 1