• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

După despărţirea de Laurenţiu Reghecampf, Nicolae Dică este antrenorul responsabil de ce se va întâmpla de acum încolo la echipa FCSB-ului. Dar el nu poate fi antrenor principal pentru că nu are licenţă PRO, motiv pentru care trebuie angajat un astfel de posesor. S-a vorbit de Dumitru Dumitriu, care conduce Centul de Copii şi Juniori al FCSB, dar se caută altceva. Dică şi MM l-ar fi vrut pe Dumitru Uzunea, cel mai apropiat colaborator al lui Costel Gâlcă. Oarecum suprinzător, acesta a refuzat.

Chiar dacă Dică are o situaţie total diferită de cea a lui Mirel Rădoi pentru că posedă Licenţă A şi va putea da indicaţii jucătorilor din spaţiul tehnic destinat antrenorului, clubul e obligat să angajeze şi un antrenor cu Licenţă UEFA PRO.

Cei de la FCSB au fost refuzaţi elegant, dar Gâlcă a fost deranjat de modul în care au procedat aceştia. El i-ar fi transmis lui Uzunea că poate accepta dacă doreşte, însă nu i-a căzut deloc bine subiectul, mai ales că şi el se află în negocieri cu câteva grupări la care cei doi ar merge împreună.

Uzunea (40 de ani) a lucrat cu Gâlcă la lotul de juniori U15, la Steaua, dar şi în Spania, la Espanyol Barcelona, şi în Arabia Saudită, la Al Taawon. El a fost coleg cu Dică în staff-ul lui Costel Gâlcă, unde a mai lucrat şi Laurenţiu Roşu. Dintre toţi, doar Uzunea l-a însoţit pe Costel la restul formaţiilor la care acesta din urmă a fost angajat ulterior performanţelor obţinute cu Steaua. Gâlcă este, de altfel, singurul antrenor care a reușit să câștige tripla în România: campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii.