• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii Stelei promiteau o campanie spectaculoasă de achiziții în pauza de iarnă și s-au ținut de cuvânt. Pe lângă cei 9 jucători prezentați în cantonamentul din Turcia, roș-albaștrii sunt foarte aproape să mai semneze cu Enache și neamțul Gebhart, astfel că la startul campionatului Reghecampf poate alinia lejer două echipe, fiind acoperit pe toate posturile.

Cel mai bun 11 pe care îl va avea Reghecampf la dispoziție valorează conform site-urilor de specialitate aproximativ 18 milioane de euro, sumă cu aproape 3 milioane mai mare decât valoarea totală a lotului rivalilor din Ștefan cel Mare. Mai mult, formația titularilor cuprinde nu mai puțin de 8 jucători români, majoritatea cu șanse mari de a prinde un loc în lotul naționalei la turneul din Franța.

Chiar dacă are toate posturile dublate, asta bineînțeles în eventualitatea în care va reuși să-i semneze pe Enache și GebhartSteaua nu și-a încheiat campania de achiziții. Reghecampf a recunoscut că mai vrea un portar și un fundaș central, însă rămâne de văzut dacă Steaua va reuși să-i satisfacă dorințele.

De remarcat faptul că pe lângă cei 22 de jucători prezentați în cele două formații, există în lotul campioanei încă 11 fotbaliști. Este vorba despre Chitoșcă, Ștefănescu, Popadiuc, Enceanu, Filip, Mihalcea, Onțel, Tîrnovan, Tade, Breeveld, Tahar și Alcenat.

Deși au fost oameni de bază în prima parte a campionatului, ultimii 4 nu mai fac parte din planurile lui Reghecampf în timp ce din primii 7 doar Lucian Filip are șanse reale să mai prindă minute în a doua parte a campionatului, restul urmând a fi împrumutați probabil.

Steaua: Niță - Enache*, Papp, Varela, Momcilovic - Pintilii, Kharja - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Marica
Valoare echipei: 17.800.000 de euro

Steaua II: Cojocaru - Râpă, Carp, Toșca, Pîrvulescu - Muniru, Bourceanu - Gebhart*, Bawab, Hamroun - Tudorie
Valoare echipei: 6.650.000 milioane de euro

10 transferuri a rezolvat Steaua în această iarnă: Mihai Pintilii (liber), Alexandru Bourceanu (liber), Paul Pîrvulescu (revenit după împrumutul la FC Voluntari), Marko Momcilovic (Pandurii - pentru 250.000 de euro), Ciprian Marica (liber), Thaer Bawab (liber), Doru Popadiuc, Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Chitoşcă (toţi 3 de la Ceahlăul - pentru 150.000 de euro), Timo Gebhart (*liber de contract, urmează să semneze)

* Gabi Enache urmează să semneze şi el cu Steaua, cel mai probabil săptămâna viitoare.